DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ ÖZGE DUYGU OKUR
Genel Bilgiler
Resim:
İsim:
ÖZGE DUYGU OKUR
e-Posta:
oduyguokur@beun.edu.tr
Telefon:
2912631
Çalışma Alanları:

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Süt Teknolojisi

Öğrenim Bilgileri
Doktora
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Tez Adı : Geleneksel Dolaz peyniri ürün karakteristiklerinin belirlenmesi ve üretim standardizasyonu
2005-2010
Yüksek Lisans
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Tez Adı : Isparta İlinde Satılan Süt ve Süt Ürünlerinin Kalite Düzeylerinin ve Yağ Asidi Profillerinin Belirlenmesi
2002-2005
Lisans
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
1997-2001
Uluslararası Makaleler
The Effect of Red Pepper (Capsicum frutescens L.) Powder Addition on the Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents of Yogurt
Asian Journal of Dairy and Food Research

Tarih: 9/2022 Sayı: 3 Cilt: 41 Sayfa: 308-312 OKUR ÖZGE DUYGU

Endeks:Agricola ISSN:0971-4456 doi:10.18805/ajdfr.DRF-265

Website

Effect of Walnut (Juglans regia L.) on the Physicochemical, Sensory, Phenolic and Antioxidant Properties of Set Type Yogurts during Storage Time
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology

Tarih: 7/2022 Sayı: 6 Cilt: 10 Sayfa: 1060-1065 OKUR ÖZGE DUYGU

Endeks:TR DİZİN ISSN:2148-127X doi:10.24925/turjaf.v10i6.1060-1065.4962

Website

An evaluation of the quality characteristics of kefir fortified with olive (Olea europaea) leaf extract
British Food Journal

Tarih: 3/2022 Sayı: 5 Cilt: 124 Sayfa: 1727-1736 OKUR ÖZGE DUYGU

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0007-070X doi:10.1108/BFJ-07-2021-0721

Website

Determination of antioxidant activity and total phenolic contents in yogurt added with black cumin (Nigella sativa L.) honey
Ovidius University Annals of Chemistry

Tarih: 1/2021 Sayı: 1 Cilt: 32 Sayfa: 1-5 OKUR ÖZGE DUYGU

Endeks:Emerging Sources Citation Index ISSN:2286-038X doi:10.2478/auoc-2021-0001

Website

Lutein and Zeaxanthin: Health-Friendly Nutrients
Karaelmas Science and Engineering Journal

Tarih: 6/2019 Sayı: 1 Cilt: 9 Sayfa: 56-61 OKUR ÖZGE DUYGU

Endeks:TR DİZİN ISSN:21464987 doi:10.7212/zkufbd.v9i1.1229

Website

ÇÖREK OTU BALI KULLANIMI İLE FONKSİYONEL SET TİPİ YOĞURT ÜRETİMİ
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD

Tarih: 5/2019 Sayı: 1 Cilt: 44 Sayfa: 104-117 OKUR ÖZGE DUYGU,Dayıoğlu Feyza Nur,Duman Merve,Köten Pınar

Endeks:TR DİZİN ISSN:1300-3070 doi:10.15237/gida.GD18116

Website

Laktoz türevi olarak Laktobionik asit
Karaelmas Science and Engineering Journal

Tarih: 6/2015 Sayı: 1 Cilt: 5 Sayfa: 56-59 OKUR ÖZGE DUYGU

Endeks:EBSCOhost, ISRA, DOAJ and Arastirmax Scientific Publication Index ISSN:2146-7277 doi:http://dx.doi.org/10.7212%2Fzkufbd.v5i1.150

Determination of Fatty Acid Profiles IncludingConjugated Linoleic Acids in Various Dairy Products
Asian Journal of Chemistry

Sayı: 3 Cilt: 24 Sayfa: 1104-1106 Okur O D, Guzel Seydim Z

Endeks:SCI-Expanded

UHT sütlerin bazı kalite kriterlerinin ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi
Academic Food Journal. Akademik Gıda.

Sayı: 1 Cilt: 8 Sayfa: 13-16 Sönmez C, Ertaş C, Okur Ö D, Güzel Seydim Z

Endeks:CAB Abstracts®

Effects of Probiotic Bacteria and Oils on Fatty Acid Profiles of Cultured Cream
European Journal of Lipid Science andTechnology

Sayı: 3 Cilt: 110 Sayfa: 216-224 Ekinci Y, Okur O, Ertekin B, Guzel Seydim Z

Endeks:SCI

Kazeinin Yapısal ve Fizikokimyasal Özellikleri Yıl 5 Sayı 25
Academic Food Journal. Akademik Gıda.

Sayı: 25 Cilt: 5 Sayfa: 13-16 Okur Ö D, Güzel Seydim Z B

Endeks:CAB Abstracts®

Peynir olgunlaşması süresince proteolizi etkileyen faktörler
Academic Food Journal. Akademik Gıda

Sayı: 27 Cilt: 5 Sayfa: 12-15 Okur Ö D, Ertekin B, Seydim Z

Endeks:CAB Abstracts®

Effect of Inulin and Dairy Lo as FatReplacers on the Quality of Set Type Yogurt
Milchwissenschaft

Tarih: 1/2005 Sayı: 1 Cilt: 60 Sayfa: 1-5 Guzel Seydim Z, Sarıkus G, Okur OD

Endeks:SCI

Ulusal Makaleler
Süt ve Süt Ürünlerinde Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Propolis
Gıda Mühendisliği Dergisi

Tarih: 9/2021 Sayı: 48 Cilt: 25 Sayfa: 32-41 ÖĞE ZEHRA, OKUR ÖZGE DUYGU

ISSN:1303-4707

Website

Peynir Altı Suyunun İçeceklerde Kullanılması
Gıda Mühendisliği Dergisi

Tarih: 6/2020 Sayı: 44 Sayfa: 51-62 Başaran Betül Ebru,Güzelyurt Meryem,OKUR ÖZGE DUYGU

ISSN:1303-4707

Fonksiyonel Bir Besin: Anne Sütü
Süt Dünyası

Tarih: 9/2019 Sayı: 74 Cilt: 14 Sayfa: 42-47 Karcıoğlu Safiye Sevil,Yıldız Tuğba,OKUR ÖZGE DUYGU

ISSN:1309-2537

Fonksiyonel Bir Bileşen: Kolostrum Sütü (Ağız Sütü)
Gıda Teknolojisi

Tarih: 6/2018 Sayı: 3 Cilt: 22 Sayfa: 78-80 Köten Pınar,Duman Merve,Dayıoğlu Feyza Nur,OKUR ÖZGE DUYGU

ISSN:1301-1782

Süt ve Süt Ürünlerinde Baharat Kullanımı. Süt Dünyası. 12 (67): 48-49.
Süt Dünyası

OKUR ÖZGE DUYGU

ISSN:1309-2537

Beslenmede Beyaz Bir İnci Manda Sütü
Süt Dünyası

Tarih: 5/2014 Sayı: 50 Cilt: 9 OKUR ÖZGE DUYGU

Akdeniz Bölgesinde Üretilen Geleneksel Peynirler
Hasad Gıda

Tarih: 9/2011 Sayı: 316 Cilt: 27 Sayfa: 12-16 Okur Ö D, Güzel Seydim Z

Türkiye de üretilen bazı geleneksel peynirler
Hasad Gıda

Tarih: 3/2011 Sayı: 310 Cilt: 26 Sayfa: 32-37 Okur Ö D, Güzel Seydim Z, Seydim A C

Peynir Altı Suyu Peynirleri
Süt Dünyası

Tarih: 3/2011 Sayı: 31 Cilt: 28 Sayfa: 11-14 Okur Ö D, Güzel Seydim Z

Geleneksel Dolaz peynirinin üretim yönteminin mikrobiyal ve uçucu aroma bileşen içerikleriyle duyusal özelliklerinin belirlenmesi
The Journal of Food. The Association of Food Technology. GIDA. Gıda Teknolojisi Derneği.

Tarih: 1/2011 Sayı: 2 Cilt: 36 Sayfa: 83-88 OKUR ÖZGE DUYGU, SEYDİM ZEYNEP BANU

Endeks:TR DİZİN ISSN:2548-1207

Website

Geleneksel Dolaz peynirinde bazı karakteristik özelliklerin belirlenmesi
The Journal of Ege University Faculty of Agriculture. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi.

Sayı: 2 Cilt: 48 Sayfa: 111-115 Okur Ö D, Güzel Seydim Z

Endeks:CAB Abstracts

Süt ve süt ürünlerinde maillard reaksiyon ürünlerinin oluşumu
Süt Dünyası

Tarih: 5/2010 Sayı: 26 Cilt: 5 Sayfa: 8-12 Okur Ö D, Ertekin B, Gün İ, Güzel Seydim Z

Geleneksel Dolaz Peynirinin Yörük peyniri Üretim Karakteristikleri
Süt Dünyası

Tarih: 9/2009 Sayı: 22 Cilt: 4 Sayfa: 10-13 Okur Ö D, Güzel Seydim Z

Isparta da satılan Aseptik Karton Ambalajlı Süt lerin kalite kriterleri üzerine araştırma
Gıda Teknolojisi

Tarih: 3/2009 Sayı: 3 Cilt: 13 Sayfa: 68-72 Asurer K, Okur Ö D, Seydim A C, Güzel Seydim Z

Peynirde Aminoasit Katabolizması ile Lezzet Bileşenlerinin Oluşumu
The Journal of Food. The Association of Food Technology. GIDA. Gıda Teknolojisi Derneği

Sayı: 1 Cilt: 34 Sayfa: 43-50 Ertekin B, Okur Ö D, Seydim Güzel Z

Endeks:CAB Abstracts

Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Yoğurt Üretimi
The Journal of Food. The Association of Food Technology. GIDA. Gıda Teknolojisi Derneği.

Sayı: 2 Cilt: 33 Sayfa: 57-67 OKUR ÖZGE DUYGU

Endeks:CAB Abstracts

Gıdalarda Isıl İşlem Sonucunda Oluşan Kanserojen ve Mutajen Maddeler
Journal of Natural and Applied Sciences. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Sayı: 3 Cilt: 8 Sayfa: 10-15 Okur Ö D, Güzel Seydim Z B

Endeks:CAB Abstract

Uluslararası Bildiriler
Farklı Oranlarda Kırmızı Pul Biber İçeren Set Tipi Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri

(Özet bildiri)

International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2018) 26.04.2018 27.04.2018 Sözlü Sunum OKUR ÖZGE DUYGU

Functional Food Products Produced Using Kefir and Kefir Cultures

(Özet bildiri)

I. International Food Engineering Congress, Antalya, Turkey 07.11.2019 09.11.2019 Poster Artan Eda,Tulumoğlu Yücel,OKUR ÖZGE DUYGU

Probiotics and Their Areas of Utilization in Milk Industry

(Özet bildiri)

I. International Food Engineering Congress 07.11.2019 09.11.2019 Poster Yerli Büşra,Ateş Büşra,OKUR ÖZGE DUYGU

Donkey Milk as an Alternative Functional Product

(Özet bildiri)

I. International Food Engineering Congress, Antalya, Turkey 07.11.2019 09.11.2019 Poster Azgı Büşra,Dinç Fatma,Albayrak Gülşah,OKUR ÖZGE DUYGU

Buffalo Milk and Products Manufactured from Buffalo Milk

(Özet bildiri)

I. International Food Engineering Congress, Antalya. Turkey 07.11.2019 09.11.2019 Poster Ayata Esma,Aydemir Hatice,Demir Selin,OKUR ÖZGE DUYGU

Presence of Acrylamide in Foods

(Özet bildiri)

International Advanced Research Workshop Agricultural Activities and Food Safety Issues. Suleyman Demirel Üniversity, Isparta, Journal of Food, Agriculture and Environment. 10.06.2003 12.06.2003 Poster Okur Ö D, Güzel Seydim Z B Sayı: 2 Cilt: 1 Sayfa:362-362

Peynir Üretiminde Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler Ve Proteolizde Etki Mekanizmaları

(Özet bildiri)

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (Sektörle İşbirliği). International Congress on Food of Animal Origin (Industry Partnership). 10.11.2016 13.11.2016 Poster OKUR ÖZGE DUYGU

İnulin Ve Süt Endüstrisinde Kullanımı (Inulin and Its Use in the Dairy Industry).

(Özet bildiri)

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (Sektörle İşbirliği). International Congress on Food of Animal Origin (Industry Partnership). 10.11.2016 13.11.2016 Poster OKUR ÖZGE DUYGU

A traditional dessert white baklava

(Özet bildiri)

International FoodCongress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014. 26-29 May 2014. Kuşadası/Turkey. 26.05.2014 29.05.2014 SÜTCÜ HALE, OKUR ÖZGE DUYGU

A traditional turkish tarhana with cornelian cherry

(Özet bildiri)

InternationalFood Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014. 26-29 May 2014.Kuşadası/Turkey. 26.05.2014 29.05.2014 OKUR ÖZGE DUYGU

Lutein and zeaxanthin health friendly nutrients

(Özet bildiri)

International FoodCongress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014. 26-29 May 2014. Kuşadası/Turkey. 26.05.2014 29.05.2014 OKUR ÖZGE DUYGU

Different Traditional Tastes of the Black Sea Region Mıhlama Muhlama and Kuymak

(Özet bildiri)

The 2 nd International Symposium on “Traditional Foods fromAdriatic to Caucasus” 24-26 October 2013. Struga-Ohrid/Macedonia. 24.10.2013 26.10.2013 OKUR ÖZGE DUYGU

The Traditional Cheese of the Black Sea Region Minzi Minci Cheese

(Özet bildiri)

The 2 nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”24-26 October 2013. Struga-Ohrid/Macedonia. 24.10.2013 26.10.2013 OKUR ÖZGE DUYGU

Determination of Quality Characteristics and Antioxidant Properties of Tomato Juices

(Özet bildiri)

4. International Congress on Food and Nutrition to gether with 3. SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Turkey. 12.10.2011 14.10.2011 Okur Ö D, Kantar M, Bulut K, Kuşçu A, Güzel Seydim Z

Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents in Fruit Yogurts

(Özet bildiri)

4. International Congress on Food and Nutrition to gether with 3. SAFE Consortium International Congress on Food Safety. İstanbul, Turkey 12.10.2011 14.10.2011 Okur. Ö D, Altaş. A, Güzel Seydim. Z

Modifiye Atmosfer Ambalajlamanın Geleneksel Dolaz Peyniri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

(Özet bildiri)

1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslar'a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye. 15.04.2010 17.04.2010 Okur Ö D, Seydim. A C, Güzel Seydim. Z

Determination of some quality criteria and antioxidant properties of Shalgam juice

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Turkey. 22.04.2009 25.04.2009 Budak. H N, Kök Taş. T, Okur. Ö D, Seydim, Z

Traditional Dairy Products Produced in the Lakes Area

(Özet bildiri)

2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul. 24.10.2007 26.10.2007 Özaydın. A G, Okur. Ö D, Seydim. Z

Improvement of Functional Properties of Cheese During Proteolysis

(Özet bildiri)

2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul. 24.10.2007 26.10.2007 Okur Ö D, Ertekin. B, Seydim. Z

Production of Set Type Yogurt with Kefir Adjunct Culture

(Özet bildiri)

2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul. 24.10.2007 26.10.2007 Okur O D, Artan. E, Soyyiğit. H, Seydim, Z

The Use of Radio Frequency Identification RFID Technology As Smart Food Packaging

(Özet bildiri)

1. International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Turkey 15.06.2005 18.06.2005 Seydim A C, Okur Ö D

Effects of Using Different Probiotic Bacteria on Conjugated Linoleic Acid CLA Content in Cream

(Özet bildiri)

1. International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Turkey. 15.06.2005 18.06.2005 Okur Ö D, Sarıkuş. G, Özdemir. G, Ekin ci, F Y, Güzel Seydim Z

Determination of Conjugated Linoleic Acid CLA in Dairy Products

(Özet bildiri)

1. International Food and Nutrition Congress 15.06.2005 18.06.2005 Okur Ö D, Seydim A C, Güzel Seydim Z Sayı: 1 Cilt: 1 Sayfa:34-34

Effects of Microparticulated Whey Protein as Fat Replacer on Proteolysis in White Brined cheese

(Özet bildiri)

Proceedings of International Dairy Symposium "Recent Developments in Dairy Science and Technology",pp.231. Ed., Guzel-Seydim,Z., Ekinci Kitiş, Y., Seydim, A.C. Isparta, Turkey. 26.05.2004 28.05.2004 OKUR ÖZGE DUYGU

Ulusal Bildiriler
Gıda Ürünlerinde Eko Etiketleme Yeşil Etiket

(Özet bildiri)

9. Gıda Mühendisliği Kongresi (Sözlü Sunum). 12-14 Kasım 2015. Club Hotel Ephesus Princess, Selçuk, İzmir. (TMMOB Gıda Mühendisleri Odası). 12.11.2015 14.11.2015 Sözlü Sunum OKUR ÖZGE DUYGU

Süt ve Süt Ürünlerinde Baharat Kullanımı

(Özet bildiri)

10. Gıda Mühendisliği Kongresi. Side La Grande Resort Hotel. Manavgat. Antalya (TMMOB Gıda Mühendisleri Odası). 09.11.2017 11.11.2017 Poster OKUR ÖZGE DUYGU

Duman, M., Okur, Ö.D., 2017. Malabsorbsiyon ve Laktoz İntoleransı.

(Özet bildiri)

Gıda Mühendisliği 8. Öğrenci Kongresi. Karaman. 28.04.2017 29.04.2017 Poster OKUR ÖZGE DUYGU

Dayıoğlu, F.Z., Okur, Ö.D., 2017. Süt ve Süt Ürünlerindeki Probiyotik Bakteriler.

(Özet bildiri)

Gıda Mühendisliği 8. Öğrenci Kongresi. Karaman. 28.04.2017 29.04.2017 Poster OKUR ÖZGE DUYGU

Köten, P., Okur, Ö.D., 2017. Kolostrum Sütü (Ağız Sütü)

(Özet bildiri)

Gıda Mühendisliği 8. Öğrenci Kongresi. Karaman. 28.04.2017 29.04.2017 Poster OKUR ÖZGE DUYGU

Geleneksel Çaycuma Manda Yoğurdunun Ürün Karakteristiklerinin Tanımlanması Ve Üretim Standardizasyonu

(Özet bildiri)

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi IV. Ar-Ge Proje Pazarı 08.05.2017 Poster OKUR ÖZGE DUYGU,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ALAN ÜMRAN,ARIKAN SAİDE BAŞAK

Kestane Balı ve Probiotik Kültür İlaveli Fonksiyonel Yoğurt Üretimi.13 Mayıs 2014, BEU-P26.

(Özet bildiri)

Bülent Ecevit Üniversitesi I. Ar-Ge Proje Pazarı, Zonguldak. 13.05.2014 Poster OKUR ÖZGE DUYGU

Fonksiyonel ve Biyoaktif Bileşenlerin Kaynağı Olarak Peyniraltı Suyu

(Özet bildiri)

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Club Hotel Ephesus Princess, Selçuk, İzmir. (TMMOB Gıda Mühendisleri Odası). 12.11.2015 14.11.2015 OKUR ÖZGE DUYGU

Kazein Kaynaklı Biyoaktif Peptitler

(Özet bildiri)

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi, İstanbul 07.05.2015 08.05.2015 OKUR ÖZGE DUYGU

Gıdalarda Laktoz Türevi Olarak Laktobionik Asit Kullanımı

(Özet bildiri)

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli. 15.11.2012 16.11.2012 Okur Ö D

Beslenmede Beyaz Bir İnci Manda Sütü

(Özet bildiri)

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli. 15.11.2012 16.11.2012 Okur Ö D

Anne sütünün immunolojik ve antienfeksiyonel özellikleri

(Özet bildiri)

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara. 24.11.2011 26.11.2011 Altaş A, Okur Ö D, Küçükçetin A

Gıdalarda Melamin ve Tespiti

(Özet bildiri)

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara. 24.11.2011 26.11.2011 Okur Ö D, Güzel Seydim Z

Süt ve Süt Ürünlerinde Maillard Reaksiyon Ürünlerinin Oluşumu

(Özet bildiri)

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli. 21.05.2009 23.05.2009 Okur Ö D, Ertekin B, Güzel Seydim Z

Isparta İlinde Satılan Süt ve Süt Ürünlerinin Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi

(Özet bildiri)

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli. 21.05.2009 23.05.2009 Okur Ö D, Güzel Seydim Z

Aromalı Sütlerde Bazı Kalite Kriterlerinin ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi

(Özet bildiri)

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. 21-23 Mayıs 2009. Denizli. 21.05.2009 23.05.2009 Sönmez C, Ertaş G, Okur Ö D, Güzel Seydim Z

Geleneksel Dolaz Peynirinin Yörük Peyniri Üretim Karakteristikleri

(Özet bildiri)

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli. 21.05.2009 23.05.2009 Okur Ö D, Güzel Seydim Z

Peynir Olgunlaşması Süresince Lipoliz ve Yağ Kaynaklı Flavor Bileşikleri Oluşumu

(Özet bildiri)

15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi. 28-31 Ekim 2007. Antalya. 28.10.2007 31.10.2007 Okur Ö D, Ertekin B, Seydim Z

Gıdalarda Konjuge Linoleik Asitin CLA Bulunuşu ve Önemi

(Özet bildiri)

Tübitak-MAM Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. İstanbul. 29.09.2003 01.10.2003 Okur Ö D, Güzel Seydim Z B

Türkiye deki Beslenme Alışkanlıklarının Sağlık Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

(Özet bildiri)

Tübitak-MAM Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. İstanbul. 29.09.2003 01.10.2003 Güzel Seydim Z B, Orhan H, Seydim A C, Okur Ö, Aktürk M

Ozon Uygulamasının Meyve ve Sebzelerde Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

(Tam metin bildiri)

6. Gıda Mühendisliği Kongresi. Antalya. 06.11.2009 08.11.2009 Karabacak M, Okur Ö D, Güzel Seydim Z B

Akıllı Ambalajlama Teknolojisindeki Son Gelişmeler

(Tam metin bildiri)

5. Gıda Mühendisleri Kongresi, Ankara. 08.11.2007 10.11.2007 Okur Ö D, Kocaoğlu E A, Seydim A C

Göller Bölgesinde Üretilen Geleneksel Süt Ürünleri Üzerine Araştırma

(Tam metin bildiri)

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara 08.11.2007 10.11.2007 Özaydın A G, Seydim Z, Okur Ö D

Gıdaların İzotop Oranı Analizi ile Coğrafik Olarak Karakterizasyonu

(Tam metin bildiri)

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara 08.11.2007 10.11.2007 Gün İ, Okur Ö D, Seydim Z

Gıdalarda Akrilamid in Varlığı

(Tam metin bildiri)

3. Gıda Mühendisleri Kongresi. Ankara. 02.10.2003 05.10.2003 Okur Ö D, Seydim Z B

Biyoteknolojik Yöntemlerle Üretilen Koagülantların Süt Endüstrisinde Kullanımı

(Tam metin bildiri)

15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi. Antalya. 28.10.2007 31.10.2007 Ertekin B, Okur Ö D, Seydim Z

Süt ve Süt Ürünlerinde Orijin Belirleme Yöntemleri

(Tam metin bildiri)

GAP V. Tarım Kongresi, Şanlıurfa. 17.10.2007 19.10.2007 Okur Ö D, Gün İ, Seydim. Z

Akademik Görevler
YARDIMCI DOÇENT
2013
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2002
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
Bölüm Başkanı
2015

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkan Yardımcısı
2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı
2013

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Dersler - Lisans
(Lisans)
Yağ Teknolojisi
(Lisans)
Yabancı Dil-IV
(Lisans)
Süt Teknolojisi
(Lisans)
Sosyal Sorumluluk Projesi
(Lisans)
Mühendislik Etiği
(Lisans)
Laboratuvar Teknikleri
(Lisans)
Kütle ve Enerji Denklikleri
(Lisans)
Gıda Teknolojisi Laboratuvarı I
(Lisans)
Gıda Mühendisliğine Giriş
(Lisans)
Gıda Mühendisliğinde Etik
(Lisans)
Gıda Kimyası
(Lisans)
Fonksiyonel Gıdalar
(Lisans)
Fermente Süt Ürünleri
(Lisans)
Femrnete Süt Ürünleri
(Lisans)
Diploma Çalışması
Kitaplar
Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar
(Bilimsel Kitap)

Bölüm Adı: Gıda Teknolojisinde Alternatif Bir Yaklaşım: Üç Boyutlu (3D) Yazıcı Teknolojisi Editör: GÜL HÜLYA, HAYIT FATMA Basım Sayısı::(1) Sayfa::629 658 Yayınevi:: İksad Yayınevi ISBN: 978-625-8246-56-8 Tarih: 2022

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar
(Bilimsel Kitap)

Bölüm Adı: Süt Teknolojisinde Yenilikçi Bir Bileşen: Spirulina platensis Editör: GÜL HÜLYA, HAYIT FATMA Basım Sayısı::(1) Sayfa::589 628 Yayınevi:: İksad Yayınevi ISBN: 978-625-8246-56-8 Tarih: 2022

Projeler
Depolama süresince set tipi yoğurtların fizikokimyasal, mikrobiyolojik, duyusal, fenolik ve antioksidan özellikleri üzerine cevizin etkisi
(Yoğurt, Toplam Fenolik madde, Antioksidan aktivite)

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 28.06.2018 - 28.08.2019

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması
(Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması)

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 04.05.2016 - 04.05.2017

Elma ve Portakal Posalarından Yeni Yöntemlerle Modifiye Pektin Eldesi Gıda ve Çevre Uygulamaları Tübitak 110O600 nolu araştırma 1001 projesi

TÜBİTAK PROJESİ 2 (Tamamlandı)

Isparta ilinde satılan süt ve süt ürünlerinin kalite düzeylerinin ve yağ asidi profillerinin belirlenmesi
(Süt ürünleri CLA)

TÜBİTAK PROJESİ 2 (Tamamlandı)

Gıda İşletmeleri Atıklarının Ozonlanarak Mikrobiyal ve Biokimyasal Özelliklerinin İyileştirilmesi
(Ozon)

DİĞER 99 (Tamamlandı)

Süt Proteini Kökenli Yağ İkame Maddesi Kullanımının Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkileri
(Beyaz peynir Yağ ikame maddeleri)

TÜBİTAK PROJESİ 2 (Tamamlandı)

Gıda Kalite Kontrol Laboratuarının Kurulması
(Alt yapı projesi)

DİĞER 99 (Tamamlandı)

Geleneksel Dolaz peyniri ürün karakteristiklerinin belirlenmesi ve üretim standardizasyonu
(Geleneksel peynir)

DİĞER 99 (Tamamlandı)