ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ FATMA GÜLER GENÇER
Genel Bilgiler
Resim:
İsim:
FATMA GÜLER GENÇER
e-Posta:
fatmaguler@beun.edu.tr
Çalışma Alanları:

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Öğrenim Bilgileri
Doktora
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
Tez Adı : Yerli İzolat Bazı Bacillus Türleri Kullanılarak Farklı Gıda ve Tarım Atıklarından Ksilanaz Üretiminin Optimizasyonu
2015-2020
Yüksek Lisans
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)
Tez Adı : Bitki kaynaklı laktik asit bakterilerinin proteolitik aktivitelerinin geliştirilmesi
2012-2014
Lisans
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2007-2012
Uluslararası Makaleler
Levulinic Acid Production from Wood with Green Solvents
JOURNAL OF WOOD CHEMISTRY AND TECHNOLOGY

Tarih: 1/2021 Sayı: 1 Cilt: 41 Sayfa: 58-64 HAYKIR NAZİFE IŞIK, GÜLER FATMA

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0277-3813 doi:10.1080/02773813.2021.1873388

Assessment of a protic ionic liquid with respect to fractionation and changes in the structural features of hardwood and softwood
Bioresource Technology Reports

Tarih: 12/2019 Cilt: 8 Sayfa: 100334-None HAYKIR NAZİFE IŞIK, GÜLER FATMA, Ersan Gulsah, SOYSAL KAAN, Ozturk Onur, Altinisik Hasan, Tirpan Sena, ÖZÇELİK FİLİZ

Endeks:Scopus, INSPEC ISSN:2589014X doi:10.1016/j.biteb.2019.100334

Website

Pretreatment of crop wastes from edible biomass with a protic ionic liquid
International Journal of Renewable Energy Research (IJRER)

Tarih: 3/2019 Sayı: 1 Cilt: 9 Sayfa: 17-23 HAYKIR NAZİFE IŞIK,GÜLER FATMA

Endeks:SCOPUS, EBSCO, WEB of SCIENCE (Clarivate Analytics) ISSN:1309-0127

Protic ionic liquids as effective agents for pretreatment of cotton stalks at high biomass loading
INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS

Tarih: 12/2018 Cilt: 125 Sayfa: 588-595 HAYKIR NAZİFE IŞIK,GÜLER FATMA

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0926-6690 doi:10.1016/j.indcrop.2018.09.046

Website

Structural insights of Rm Xyn10A – A prebiotic-producing GH10 xylanase with a non-conserved aglycone binding region
Biochimica et Biophysica Acta (BBA) - Proteins and Proteomics

Tarih: 11/2017 Sayı: 2 Cilt: 1866 Sayfa: 292-306 Aronsson Anna,GÜLER FATMA,Petoukhov Maxim V,Crennell Susan J,Svergun Dmitri I,Linares-Pastén Javier A,Karlsson Eva Nordberg

Endeks:SCI ISSN:15709639 doi:10.1016/j.bbapap.2017.11.006

Website

An Adaptation Strategy to Improve the Proteolytic Activities of Lactic Acid Bacteria Isolated From Pickles.
Gıda

Tarih: 10/2017 Sayı: 5 Cilt: 42 Sayfa: 561-567 GÜLER FATMA,ÖZÇELİK FİLİZ

Endeks:Alan endeksi ISSN:1300-3070 doi:10.15237/gida.GD17060

Uluslararası Bildiriler
Utilization Of Ionic Liquids As Effective Agents To Produce Fuels And Chemicals From Biomass

(Özet bildiri)

International Conference on Engineering Technologies 26.10.2018 28.10.2018 Sözlü Sunum HAYKIR NAZİFE IŞIK,GÜLER FATMA ISBN:978-605-68537-2-2

Website

Ionic liquid based biomass deconstruction in renewable energy production

(Tam metin bildiri)

International Conference on Renewable Energy 24.04.2019 26.04.2019 Sözlü Sunum HAYKIR NAZİFE IŞIK,GÜLER FATMA

Website

UTILIZATION OF PROTIC IONIC LIQUIDS FOR LEVULINIC ACID PRODUCTION FROM BIOMASS

(Özet bildiri)

7TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ONENERGY FROM BIOMASS AND WASTE 15.10.2018 18.10.2018 Poster HAYKIR NAZİFE IŞIK,GÜLER FATMA

Website

Determination of Xylanase Activity of Indigenous Bacillus Species Isolated from Food and Agricultural Wastes.

(Tam metin bildiri)

7th International Symposium on Energy From Biomass and Waste 15.10.2018 18.10.2018 Poster GÜLER FATMA,ÖZÇELİK FİLİZ

Website

A RESEARCH ON THE PRODUCTION OF VINEGAR FROM BLACK CARROT

(Tam metin bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 10.10.2018 12.10.2018 Poster Öztürk Süeda,GÜLER FATMA,BAĞDER ELMACI SİMEL,ÖZÇELİK FİLİZ

Production Of Lyophilized Starter Culture In Industry Factors Affecting Cell Viability

(Özet bildiri)

2nd International Food Congress 05.11.2014 07.11.2014 Poster GÜLER FATMA,ÖZÇELİK FİLİZ

DETERMINATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF LACTIC ACIDBACTERIA ISOLATED FROM A TRADITIONAL CHEESE “SURK”

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 10.10.2018 12.10.2018 Poster Sağlamtaş Meltem,BAĞDER ELMACI SİMEL,GÜLER FATMA,ÖZÇELİK FİLİZ

Proteolytic System Of Lactic Acid Bacteria

(Özet bildiri)

2nd International Food Congress Poster GÜLER FATMA,BAĞDER ELMACI SİMEL,ÖZÇELİK FİLİZ

Website

Ulusal Bildiriler
Mikrobiyal Enzim Üretiminde Derin Kültür Tekniği (SmF) ile Katı Faz Tekniğinin (SSF) Karşılaştırılması

(Özet bildiri)

Türkiye 12. Gıda Kongresi 05.10.2016 07.10.2016 Poster GÜLER FATMA,ÖZÇELİK FİLİZ,BAĞDER ELMACI SİMEL Sayfa:514-None

Website

Mikrobiyal Renk Maddesi: Fikosiyanin

(Özet bildiri)

Türkiye 12. Gıda Kongresi 05.10.2016 07.10.2016 Poster GÜLER FATMA,ÖZÇELİK FİLİZ Sayfa:513-None

Website

Akademik Görevler
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2020
ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2016-2020
ANKARA ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2014-2016
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

İdari Görevler
Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı
2020

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Dersler - Lisans
(Lisans)
SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi
(Lisans)
Gıda Teknoloji Laboratuvarı-I
(Lisans)
Gıda Teknoloji Laboratuvarı II
(Lisans)
Gıda Teknoloji Laboratuvarı I
(Lisans)
Gıda Analizleri
(Lisans)
GDM402 Gıda Teknoloji Laboratuvarı II
(Lisans)
GDM400 Diploma Çalışması
(Lisans)
Diploma Çalışması
Projeler
Fındık Kabuğundan 1-Etil-3-Metilimidazolyum Asetat İyonik Sıvısı ile Lignin Ekstraksiyonu

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Devam Ediyor) 10.11.2021

Zonguldak İlinden Temin Edilen Bazı Yöresel Gıdaların (Çaycuma manda yoğurdu, Karayemiş meyvesi, Defne yaprağı) Kimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Devam Ediyor) 18.06.2020

Yerli İzolat Bazı Bacillus Türleri Kullanılarak Farklı Gıda ve Tarım Atıklarından Ksilanaz Üretiminin Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 01.01.2018 - 15.08.2019

Lignoselülozik Biyokütlenin Protik İyonik Sivilarla Yüksek Katma Değerli Ürünlere Dönüştürülmesi
(Proje düşük maliyetli protik iyonik sıvıların sentezlenmesini, bu iyonik sıvıların lignoselülozik biyokütleden lignin ve selülozun en etkili biçimde ayrılması için uygunluklarının araştırılmasını ve aynı iyonik sıvıların selüloz içeriği yüksek malzemeden levulinik asit üretimi konusundaki potansiyellerinin incelenmesini amaçlamaktadır.)

-Tübitak 3501 26 (Tamamlandı) 01.03.2017 - 01.03.2020

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması
(Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması)

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 04.05.2016 - 04.05.2017

Üniversite Dışı Deneyimler
KU Leuven (University of Leuven)

2019-2019

Ziyaretçi Doktora Öğrencisi

None

Lund University

2017-2017

Ziyaretçi Araştırmacı

None