DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

İsim:

ÖZGE ALGAN CAVULDAK

e-Posta:

ozge.ac

Telefon:

2912602

Fax:

Yök Akademik Sayfa:

Görüntüle

Çalışma Alanları:

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Gıda Bilimi

Gıda Teknolojileri

Fermantasyon Teknolojisi

Öğrenim Bilgileri

Doktora

2009-2013

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)

Tez Adı : Kırmızı şarap üretiminde mikrooksijenasyon uygulamaları

Yüksek Lisans

2005-2008

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)

Tez Adı : Pastörize sıvı yumurtaların mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma

Lisans

1997-2002

EGE ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Uluslararası Makaleler (7)

D-Optimal design and multi-objective optimization for green extraction conditions developed with ultrasonic probe for oleuropein

Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants

Tarih: 2/2021 Sayı: 100279 Cilt: 20 VURAL NİLÜFER, ALGAN CAVULDAK ÖZGE, AKAY MEHMET ABDULKADİR

Endeks:SCI-Expanded ISSN:****-**** doi:10.1016/j.jarmap.2020.100279

Website

Determination of the various extraction solvent effects on polyphenolic profile and antioxidant activities of selected tea samples by chemometric approach

Journal of Food Measurement and Characterization

VURAL NİLÜFER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,AKAY MEHMET ABDULKADİR,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:SCI-Expanded ISSN:2193-4126

Website

Optimization of ultrasound‐assisted water extraction conditions for the extraction of phenolic compounds from black mulberry leaves (Morus nigra L.)

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

Tarih: 7/2019 Sayı: 5 Cilt: 42 Sayfa: 1-15 ALGAN CAVULDAK ÖZGE,Vural Nilüfer,AKAY MEHMET ABDULKADİR,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0145-8876 doi:10.1111/jfpe.13132

Website

Green alcoholic solvent and UAE extraction of oleuropein from the Olea europaea L.leaves: Experimental design, optimization, and comparison with Pharmacopoeia method/title

Separation Science and Technology

Tarih: 5/2019 Sayfa: 1-16 VURAL NİLÜFER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,KENAR ADNAN,AKAY MEHMET ABDULKADİR

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0149-6395

Website

Multi response optimisation of polyphenol extraction conditions from grape seeds by using ultrasound assisted extraction (UAE)

SEPARATION SCIENCE AND TECHNOLOGY

Tarih: 1/2018 VURAL NİLÜFER, ALGAN CAVULDAK ÖZGE, ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0149-6395

Phenolic Composition and Antioxidant Capacity of Some Red Wines from Turkey

International Journal of Food Science and Nutrition Engineering

Tarih: 1/2013 Sayı: 3 Cilt: 3 Sayfa: 40-47 ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER

Endeks:Google Scholar ISSN:2166-5168 doi:10.5923/j.food.20130303.04

Website

A review of microoxygenation application in wine

Journal of the Instıtute of Brewing

Tarih: 12/2012 Cilt: 118 Sayfa: 368-385 ANLI RAHMİ ERTAN,ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0046-9750

Website

Ulusal Makaleler (4)

Determination of the extraction conditions of phenolic compounds from Arbutus unedo L. leaves.

GIDA

Tarih: 9/2021 Sayı: 5 Cilt: 46 Sayfa: 1218-1232 ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:1300-3070 doi:10.15237/gida.GD21065

Website

Experimental Design and Multi- Response Optimization of Green Solvent Extraction Conditions for Rosmarinic Acid and Antioxidant Components in Ocimum basilicum L.

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology

Tarih: 9/2021 Sayı: 9 Cilt: 9 Sayfa: 1720-1730 VURAL NİLÜFER, YALÇINÇIRAY ÖZLEM, ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:2148-127X doi:10.24925/turjaf.v9i9.1720-1730.4596

Website

Geleneksel Fermente Bir İçecek: Boza

Akademik Gıda

Tarih: 10/2017 Sayı: 3 Cilt: 15 Sayfa: 300-307 LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:2148-015X doi:10.24323/akademik-gida.345273

Website

Bitki Kaynaklı Fenolik Bilesiklerin Ultrasonik Dalga Destekli Ekstraksiyonu

GIDA

Tarih: 1/2016 Sayı: 1 Cilt: 41 Sayfa: 53-60 ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:TR DİZİN ISSN:1300-3070 doi:10.15237/gida.GD15059

Website

Uluslararası Bildiriler (10)

Determination of Some Bioactive Polyphenolic Compounds of Ocimum Basilicum L. by HPLC

(Özet bildiri)

2nd International / 12th National Food Engineering Congress 25.11.2021 Sözlü Sunum ALGAN CAVULDAK ÖZGE, VURAL NİLÜFER Basım Tarihi : 28.11.2021

Website

Propolisin Biyoaktif Özellikleri

(Özet bildiri)

3rd Engineers of Future International Student Symposium (EFIS) 16.05.2019 17.05.2019 Poster ÇAL EDANUR,DAĞCI ELİF,ALGAN CAVULDAK ÖZGE Basım Tarihi : 17.05.2019

The effect of different solvent system for used ultrasound assisted extraction on teh phenolic compounds from Morus nigra L.

(Özet bildiri)

32nd EFFOST International Conference 06.11.2018 08.11.2018 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,AKAY MEHMET ABDULKADİR,ANLI RAHMİ ERTAN Basım Tarihi : 08.11.2018

UAE and green solvent extraction of polyphenols from Olea europea L.leaves: Experimental optimization.

(Özet bildiri)

32nd EFFOST International Conference 06.11.2018 08.11.2018 Poster VURAL NİLÜFER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,AKAY MEHMET ABDULKADİR Basım Tarihi : 08.11.2018

Fermented Foods and Their Effects on Health

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 10.10.2018 12.10.2018 Poster LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ADIGÜZEL EMRE Basım Tarihi : 10.10.2018

Cherry Laurel (Karayemiş) as a Functional Food Ingredient

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 10.10.2018 12.10.2018 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER Basım Tarihi : 10.10.2018

The Quality and Sensory Attrıbutes of Gluten-Free Tarhana Substituted with Chia (Salvia hispanica L.) Flour

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 10.10.2018 12.10.2018 Poster AKTAŞ KÜBRA,LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE Basım Tarihi : 10.10.2018

Besinsel Lif kaynağı:Gıda Sanayi Atıkları

(Özet bildiri)

1. International Health Science and Life Congress 02.05.2018 05.05.2018 Sözlü Sunum LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ADIGÜZEL EMRE Sayfa:539-540 Basım Tarihi : 05.05.2018

Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Potential of Some Red Wines

(Özet bildiri)

36th World Congress of Vine and Wine 02.06.2013 07.06.2013 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER Sayfa:289-290 Basım Tarihi : 07.06.2013

Influence of Microoxygenation Treatment on Colour and Phenolic Compounds of Red Single Wines

(Özet bildiri)

35th World Congress of Vine and Wine. 18.06.2012 22.06.2012 Sözlü Sunum ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER Sayfa:119-119 Basım Tarihi : 22.06.2012

Ulusal Bildiriler (12)

Gıda Endüstrisi Yan Ürünlerinden Fenolik Bileşiklerin Enzim Destekli Ekstraksiyonu.

(Özet bildiri)

10. Gıda Mühendisliği Kongresi 09.11.2017 11.11.2017 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN Basım Tarihi : 11.11.2017

Üzüm ve Üzüm Yan Ürünlerinde Bulunan Fenolik Bileşiklerin Ekstraksiyonunda Kullanılan Yeni Teknikler

(Özet bildiri)

Türkiye 12. Gıda Kongresi 05.10.2016 07.10.2016 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN Sayfa:374-None Basım Tarihi : 07.10.2016

Şarap Üretiminde Brettanomyces Dekkera bruxellensis mayasının önemi

(Özet bildiri)

9. Gıda Mühendisliği Kongresi 12.11.2015 14.11.2015 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN Sayfa:55-None Basım Tarihi : 14.11.2015

Gıda Endüstrisinde Alternatif Bir Teknik Ultrasonik Dalga Destekli Ekstraksiyon

(Özet bildiri)

9. Gıda Mühendisliği Kongresi 12.11.2015 14.11.2015 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN Sayfa:172-None Basım Tarihi : 14.11.2015

Şarap endüstrisi yan ürünlerinin tahıl ürünlerinde kullanım potansiyelinin değerlendirilmesi

(Özet bildiri)

5. Gıda Güvenliği Kongresi 07.05.2015 08.05.2015 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER,AKSU FİLİZ Sayfa:85-86 Basım Tarihi : 08.05.2015

Keçiboynuzu Bulamacı Tatlısı

(Tam metin bildiri)

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 17.04.2014 19.04.2014 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER,YILDIZ MEHMET Sayfa:682-684 Basım Tarihi : 19.04.2014

Geleneksel Pekmez Helvası

(Tam metin bildiri)

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 17.04.2014 19.04.2014 Poster LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,YILDIZ MEHMET Sayfa:685-687 Basım Tarihi : 19.04.2014

Effect of rose hip on physical and sensory properties of tarhana a fermented wheat flour yoghurt product

(Özet bildiri)

1.Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gidalar Kongresi 11.04.2013 13.04.2013 Poster LEVENT HACER,BİLGİÇLİ NERMİN,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ERTAŞ NİLGÜN Sayfa:33-33 Basım Tarihi : 13.04.2013

Geleneksel Menengiç Kahvesi

(Tam metin bildiri)

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 10.05.2012 12.05.2012 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER Sayfa:637-637 Basım Tarihi : 12.05.2012

Geleneksel Kenger Kahvesi ve Sakızı

(Tam metin bildiri)

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 10.05.2012 12.05.2012 Poster LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE Sayfa:726-726 Basım Tarihi : 12.05.2012

Pastörize Sıvı Yumurtaların Mikrobiyolojik Özellikleri

(Özet bildiri)

7. Gıda Mühendisliği Kongresi 24.11.2011 26.11.2011 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,AKSU HARUN Sayfa:195-195 Basım Tarihi : 26.11.2011

Geleneksel Çaycuma Manda Yoğurdunun Ürün Karakteristiklerinin Tanımlanması Ve Üretim Standardizasyonu

(Özet bildiri)

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi IV. Ar-Ge Proje Pazarı 08.05.2017 Poster OKUR ÖZGE DUYGU,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ALAN ÜMRAN,ARIKAN SAİDE BAŞAK

Akademik Görevler

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

YARDIMCI DOÇENT

2013-2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ / GIDA TEKNOLOJİSİ PR.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

2004-2013

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ / GIDA TEKNOLOJİSİ PR.

İdari Görevler

Arş. Uyg. Merkezi Müdürü

2015

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Anabilim Dalı Başkanı

2015

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Erasmus Koordinatörü

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Komisyon Üyeliği

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Komisyon Başkanlığı

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkan Yardımcısı

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkanı

2013

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkanı

2008

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkan Yardımcısı

2008

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkan Yardımcısı

2005

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Dersler - Doktora
Dersler - Lisans

(Lisans)

İstatistik

(Lisans)

Yabancı Dil III

(Lisans)

Olasılık ve İstatistik

(Lisans)

Mühendislik Etiği

(Lisans)

Meyve ve Sebze Teknolojisi

(Lisans)

Meyve Sebze Teknolojisi

(Lisans)

Mesleki Yabancı Dil I

(Lisans)

Gıdalarda Duyusal Analizler

(Lisans)

Gıda Teknolojisinde Yeni Yöntemler

(Lisans)

Gıda Teknolojisi Laboratuvarı I

(Lisans)

Gıda Mühendisliğine Giriş

(Lisans)

Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler II

(Lisans)

Gıda Mühendisliğinde Etik

(Lisans)

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı

(Lisans)

Gıda Mikrobiyolojisi

(Lisans)

Gıda Kimyası

(Lisans)

Fermantasyon Teknolojisi

(Lisans)

Diploma Çalışması

Dersler - Ön Lisans

(Önlisans)

İş Güvenliği

(Önlisans)

Tahıl İşleme Teknolojisi

(Önlisans)

Mikrobiyolojik Gıda Analizleri II

(Önlisans)

Mikrobiyolojik Gıda Analizleri I

(Önlisans)

Mikrobiyoloji

(Önlisans)

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

(Önlisans)

Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi II

(Önlisans)

Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi I

(Önlisans)

Hijyen ve Sanitasyon

(Önlisans)

Hijyen ve Sanitasyon

(Önlisans)

Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon

(Önlisans)

Genel Mikrobiyoloji

(Önlisans)

Biyoteknoloji

(Önlisans)

Alkollü ve Alkolsüz İçecek Teknolojisi

Projeler (3)

Zonguldak İlinde Yetişen Kocayemiş (Arbutus unedo L.) Meyve ve Yaprağında Yeşil Ekstraksiyon ve Yeşil Çözücü Kullanılarak Antioksidan Potansiyelinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Devam Ediyor) 14.11.2021

Zonguldak İlinden Temin Edilen Bazı Yöresel Gıdaların (Çaycuma manda yoğurdu, Karayemiş meyvesi, Defne yaprağı) Kimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Devam Ediyor) 18.06.2020

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 04.05.2016 - 04.05.2017

Üniversite Dışı Deneyimler