DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

İsim:

ÖZGE ALGAN CAVULDAK

e-Posta:

ozge.ac

Telefon:

03722912602

Fax:

Yök Akademik Sayfa:

Görüntüle

Çalışma Alanları:

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Temel Alanı : Mühendislik Temel Alanı

Anahtar Kelimeler :

Gıda Bilimi

Gıda Teknolojileri

Fermantasyon Teknolojileri

Öğrenim Bilgileri

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Kayıt Tarihi : 06/02/2009 - Bitiş Tarihi 25/07/2013
Doktora

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ

M.ÇELİKEL SÜPER LİSESİ - FEN

Kayıt Tarihi : - Bitiş Tarihi 20/06/1997
Lise ve dengi

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Kayıt Tarihi : 14/02/2005 - Bitiş Tarihi 07/01/2008
Yüksek Lisans-Tezli

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / VETERİNERLİK BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ

Kayıt Tarihi : 01/09/1997 - Bitiş Tarihi 02/10/2002
Lisans-Anadal

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Uluslararası Makaleler (7)

D-Optimal design and multi-objective optimization for green extraction conditions developed with ultrasonic probe for oleuropein

JOURNAL OF APPLIED RESEARCH ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS

Tarih: None/2021 Sayı: None Cilt: 20 Sayfa: None- Nilufer Vural, Ozge Algan Cavuldak, M. Abdulkadir Akay Atıf Sayısı: 7

Endeks:WOS.SCI ISSN:None

Yayın Erişim Linkleri:

Green alcoholic solvent and UAE extraction of oleuropein from the <i>Olea europaea</i> L. leaves: Experimental design, optimization, and comparison with Pharmacopoeia method

SEPARATION SCIENCE AND TECHNOLOGY

Tarih: None/2020 Sayı: None Cilt: 55 Sayfa: 1813- Nilufer Vural, Ozge Algan Cavuldak, Adnan Kenar, M. Abdulkadir Akay Atıf Sayısı: 5

Endeks:WOS.SCI ISSN:None

Yayın Erişim Linkleri:

Determination of the various extraction solvent effects on polyphenolic profile and antioxidant activities of selected tea samples by chemometric approach

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

Tarih: None/2020 Sayı: None Cilt: 14 Sayfa: 1286- Nilufer Vural, Ozge Algan Cavuldak, M. Abdulkadir Akay, R. Ertan Anli Atıf Sayısı: 20

Endeks:WOS.SCI ISSN:None

Yayın Erişim Linkleri:

Green alcoholic solvent and UAE extraction of oleuropein from the Olea europaea L.leaves: Experimental design, optimization, and comparison with Pharmacopoeia method/title

Separation Science and Technology

Tarih: 5/2019 Sayı: None Cilt: None Sayfa: 1- VURAL NİLÜFER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,KENAR ADNAN,AKAY MEHMET ABDULKADİR Atıf Sayısı: 0

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0149-6395

Yayın Erişim Linkleri:

Multi response optimisation of polyphenol extraction conditions from grape seeds by using ultrasound assisted extraction (UAE)

SEPARATION SCIENCE AND TECHNOLOGY

Tarih: None/2018 Sayı: None Cilt: 53 Sayfa: 1540- Nilufer Vural, Ozge Algan Cavuldak, R. Ertan Anli Atıf Sayısı: 19

Endeks:WOS.SCI ISSN:None

Yayın Erişim Linkleri:

Phenolic Composition and Antioxidant Capacity of Some Red Wines from Turkey

International Journal of Food Science and Nutrition Engineering

Tarih: 1/2013 Sayı: 3 Cilt: 3 Sayfa: 40- ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER Atıf Sayısı: 0

Endeks:Google Scholar ISSN:2166-5168 doi:10.5923/j.food.20130303.04

Yayın Erişim Linkleri:

A review of microoxygenation application in wine

JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING

Tarih: None/2012 Sayı: None Cilt: 118 Sayfa: 368- R. Ertan Anli, Ozge Algan Cavuldak Atıf Sayısı: 22

Endeks:WOS.SCI ISSN:None

Yayın Erişim Linkleri:
Ulusal Makaleler (4)

Determination of the extraction conditions of phenolic compounds from Arbutus unedo L. leaves.

GIDA

Tarih: 9/2021 Sayı: 5 Cilt: 46 Sayfa: 1218- ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:1300-3070 doi:10.15237/gida.GD21065

Website

Experimental Design and Multi- Response Optimization of Green Solvent Extraction Conditions for Rosmarinic Acid and Antioxidant Components in Ocimum basilicum L.

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology

Tarih: 9/2021 Sayı: 9 Cilt: 9 Sayfa: 1720- VURAL NİLÜFER, YALÇINÇIRAY ÖZLEM, ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:2148-127X doi:10.24925/turjaf.v9i9.1720-1730.4596

Website

Geleneksel Fermente Bir İçecek: Boza

Akademik Gıda

Tarih: 10/2017 Sayı: 3 Cilt: 15 Sayfa: 300- LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:2148-015X doi:10.24323/akademik-gida.345273

Website

Bitki Kaynaklı Fenolik Bilesiklerin Ultrasonik Dalga Destekli Ekstraksiyonu

GIDA

Tarih: 1/2016 Sayı: 1 Cilt: 41 Sayfa: 53- ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:TR DİZİN ISSN:1300-3070 doi:10.15237/gida.GD15059

Website

Uluslararası Bildiriler (12)

Determination of Some Bioactive Polyphenolic Compounds of Ocimum Basilicum L. by HPLC

(Özet bildiri)

2nd International / 12th National Food Engineering Congress 2021-11-25 Sözlü Sunum ALGAN CAVULDAK ÖZGE, VURAL NİLÜFER Basım Tarihi : 28.11.2021

Website

Influence of Microoxygenation Treatment on Colour and Phenolic Compounds of Red Single Wines

(Özet bildiri)

35th World Congress of Vine and Wine. 2012-06-18 2012-06-22 Sözlü Sunum ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER Sayfa:119- Basım Tarihi : 22.06.2012

Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Potential of Some Red Wines

(Özet bildiri)

36th World Congress of Vine and Wine 2013-06-02 2013-06-07 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER Sayfa:289- Basım Tarihi : 07.06.2013

The effect of different solvent system for used ultrasound assisted extraction on teh phenolic compounds from Morus nigra L.

(Özet bildiri)

32nd EFFOST International Conference 2018-11-06 2018-11-08 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,AKAY MEHMET ABDULKADİR,ANLI RAHMİ ERTAN Basım Tarihi : 08.11.2018

UAE and green solvent extraction of polyphenols from Olea europea L.leaves: Experimental optimization.

(Özet bildiri)

32nd EFFOST International Conference 2018-11-06 2018-11-08 Poster VURAL NİLÜFER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,AKAY MEHMET ABDULKADİR Basım Tarihi : 08.11.2018

Propolisin Biyoaktif Özellikleri

(Özet bildiri)

3rd Engineers of Future International Student Symposium (EFIS) 2019-05-16 2019-05-17 Poster ÇAL EDANUR,DAĞCI ELİF,ALGAN CAVULDAK ÖZGE Basım Tarihi : 17.05.2019

Fermented Foods and Their Effects on Health

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 2018-10-10 2018-10-12 Poster LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ADIGÜZEL EMRE Basım Tarihi : 10.10.2018

Cherry Laurel (Karayemiş) as a Functional Food Ingredient

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 2018-10-10 2018-10-12 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER Basım Tarihi : 10.10.2018

The Quality and Sensory Attrıbutes of Gluten-Free Tarhana Substituted with Chia (Salvia hispanica L.) Flour

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 2018-10-10 2018-10-12 Poster AKTAŞ KÜBRA,LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE Basım Tarihi : 10.10.2018

Besinsel Lif kaynağı:Gıda Sanayi Atıkları

(Özet bildiri)

1. International Health Science and Life Congress 2018-05-02 2018-05-05 Sözlü Sunum LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ADIGÜZEL EMRE Sayfa:539- Basım Tarihi : 05.05.2018

Optimization for the Classical Extraction of Phenolic Compounds from Juglans Regia L. (Walnut) Leaves

(Özet bildiri)

5th International Health Science and Life Congress 2022-03-10 Sözlü Sunum ALGAN CAVULDAK ÖZGE, VURAL NİLÜFER Sayfa:498- Basım Tarihi : 23.03.2022

Website

Phenolic Content and Antioxidant Activity of Vıtıs labrusca L. Leaf Extracts: Evaluatıon of Solvent System and Extraction Method

(Özet bildiri)

6th International Health Sciences and Life Congress 2023-03-02 Sözlü Sunum ALGAN CAVULDAK ÖZGE Sayfa:359- Basım Tarihi : 16.03.2023

Website

Ulusal Bildiriler (12)

Şarap endüstrisi yan ürünlerinin tahıl ürünlerinde kullanım potansiyelinin değerlendirilmesi

(Özet bildiri)

5. Gıda Güvenliği Kongresi 2015-05-07 2015-05-08 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER,AKSU FİLİZ Sayfa:85- Basım Tarihi : 08.05.2015

Geleneksel Menengiç Kahvesi

(Tam metin bildiri)

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 2012-05-10 2012-05-12 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER Sayfa:637- Basım Tarihi : 12.05.2012

Geleneksel Kenger Kahvesi ve Sakızı

(Tam metin bildiri)

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 2012-05-10 2012-05-12 Poster LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE Sayfa:726- Basım Tarihi : 12.05.2012

Keçiboynuzu Bulamacı Tatlısı

(Tam metin bildiri)

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 2014-04-17 2014-04-19 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER,YILDIZ MEHMET Sayfa:682- Basım Tarihi : 19.04.2014

Geleneksel Pekmez Helvası

(Tam metin bildiri)

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 2014-04-17 2014-04-19 Poster LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,YILDIZ MEHMET Sayfa:685- Basım Tarihi : 19.04.2014

Pastörize Sıvı Yumurtaların Mikrobiyolojik Özellikleri

(Özet bildiri)

7. Gıda Mühendisliği Kongresi 2011-11-24 2011-11-26 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,AKSU HARUN Sayfa:195- Basım Tarihi : 26.11.2011

Effect of rose hip on physical and sensory properties of tarhana a fermented wheat flour yoghurt product

(Özet bildiri)

1.Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gidalar Kongresi 2013-04-11 2013-04-13 Poster LEVENT HACER,BİLGİÇLİ NERMİN,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ERTAŞ NİLGÜN Sayfa:33- Basım Tarihi : 13.04.2013

Gıda Endüstrisi Yan Ürünlerinden Fenolik Bileşiklerin Enzim Destekli Ekstraksiyonu.

(Özet bildiri)

10. Gıda Mühendisliği Kongresi 2017-11-09 2017-11-11 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN Basım Tarihi : 11.11.2017

Geleneksel Çaycuma Manda Yoğurdunun Ürün Karakteristiklerinin Tanımlanması Ve Üretim Standardizasyonu

(Özet bildiri)

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi IV. Ar-Ge Proje Pazarı 2017-05-08 Poster OKUR ÖZGE DUYGU, ALGAN CAVULDAK ÖZGE, ALAN ÜMRAN, ARIKAN SAİDE BAŞAK Basım Tarihi : 08.05.2017

Üzüm ve Üzüm Yan Ürünlerinde Bulunan Fenolik Bileşiklerin Ekstraksiyonunda Kullanılan Yeni Teknikler

(Özet bildiri)

Türkiye 12. Gıda Kongresi 2016-10-05 2016-10-07 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN Sayfa:374- Basım Tarihi : 07.10.2016

Şarap Üretiminde Brettanomyces Dekkera bruxellensis mayasının önemi

(Özet bildiri)

9. Gıda Mühendisliği Kongresi 2015-11-12 2015-11-14 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN Sayfa:55- Basım Tarihi : 14.11.2015

Gıda Endüstrisinde Alternatif Bir Teknik Ultrasonik Dalga Destekli Ekstraksiyon

(Özet bildiri)

9. Gıda Mühendisliği Kongresi 2015-11-12 2015-11-14 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN Sayfa:172- Basım Tarihi : 14.11.2015

İdari Görevler

Bölüm Başkan Yardımcısı

18-09-2018 / 18-09-2021

GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Müdür

13-06-2018 / 16-06-2021

SAKİNE-ŞEVKİ YURTBAY GIDA ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

Bölüm Başkan Yardımcısı

09-09-2015 / 18-09-2018

GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Anabilim Dalı Başkanı

26-08-2015 / 27-08-2018

GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Bölüm Başkan Yardımcısı

18-03-2014 / 18-03-2017

GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Projeler (3)

Zonguldak İlinden Temin Edilen Bazı Yöresel Gıdaların (Çaycuma manda yoğurdu, Karayemiş meyvesi, Defne yaprağı) Kimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi

Proje Türü : (Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi)

Proje Durumu : (Devam Ediyor)

Başlangıç Tarihi : 2020-06-18

Zonguldak İlinde Yetişen Kocayemiş (Arbutus unedo L.) Meyve ve Yaprağında Yeşil Ekstraksiyon ve Yeşil Çözücü Kullanılarak Antioksidan Potansiyelinin Belirlenmesi

Proje Türü : (Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi)

Proje Durumu : (Devam Ediyor)

Başlangıç Tarihi : 2021-11-14

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması

Proje Türü : (Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi)

Proje Durumu : (Tamamlandı)

Başlangıç Tarihi : 2016-05-04

Bitiş Tarihi : 2017-05-04