DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

İsim:

ÖZGE ALGAN CAVULDAK

Email:

ozge.ac

Telefon:

2912602

Fax:

Yök Akademik Sayfa:

Görüntüle

Çalışma Alanları:

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Gıda Bilimi

Gıda Teknolojileri

Fermantasyon Teknolojisi

Öğrenim Bilgileri

Doktora

2009-2013

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)

Yüksek Lisans

2005-2008

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)

Lisans

1997-2002

EGE ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Uluslararası Makaleler (6)

Determination of the various extraction solvent effects on polyphenolic profile and antioxidant activities of selected tea samples by chemometric approach

Journal of Food Measurement and Characterization

VURAL NİLÜFER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,AKAY MEHMET ABDULKADİR,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:SCI-Expanded ISSN:2193-4126

Website

Optimization of ultrasound‐assisted water extraction conditions for the extraction of phenolic compounds from black mulberry leaves (Morus nigra L.)

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

Tarih: 7/2019 Sayı: 5 Cilt: 42 Sayfa: 1-15 ALGAN CAVULDAK ÖZGE,Vural Nilüfer,AKAY MEHMET ABDULKADİR,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0145-8876 doi:10.1111/jfpe.13132

Website

Green alcoholic solvent and UAE extraction of oleuropein from the Olea europaea L.leaves: Experimental design, optimization, and comparison with Pharmacopoeia method/title

Separation Science and Technology

Tarih: 5/2019 Sayfa: 1-16 VURAL NİLÜFER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,KENAR ADNAN,AKAY MEHMET ABDULKADİR

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0149-6395

Website

Multi response optimisation of polyphenol extraction conditions from grape seeds by using ultrasound assisted extraction (UAE)

SEPARATION SCIENCE AND TECHNOLOGY

vural Nilüfer,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0149-6395

Phenolic Composition and Antioxidant Capacity of Some Red Wines from Turkey

International Journal of Food Science and Nutrition Engineering

Tarih: 1/2013 Sayı: 3 Cilt: 3 Sayfa: 40-47 ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER

Endeks:Google Scholar ISSN:2166-5168

A review of microoxygenation application in wine

Journal of the Instıtute of Brewing

Sayı: 118 Cilt: 118 Sayfa: 368-385 ANLI RAHMİ ERTAN,ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0046-9750

Ulusal Makaleler (2)

Geleneksel Fermente Bir İçecek: Boza

Akademik Gıda

Tarih: 10/2017 Sayı: 3 Cilt: 15 Sayfa: 300-307 LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:2148-015X

Bitki Kaynaklı Fenolik Bilesiklerin Ultrasonik Dalga Destekli Ekstraksiyonu

GIDA

Tarih: 1/2016 Sayı: 1 Cilt: 41 Sayfa: 53-60 ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:CAB Abstracts, Citefactor, Index Copernicus, EBSCO, ULAKBİM UVT (Yaşam Bilimleri Veri Tabanı) ve DOAJ doi:10.15237/gida.GD15059

Website

Uluslararası Bildiriler (9)

Influence of Microoxygenation Treatment on Colour and Phenolic Compounds of Red Single Wines

(Özet bildiri)

35th World Congress of Vine and Wine. 18.06.2012 22.06.2012 Sözlü Sunum ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER Sayfa:119-119

Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Potential of Some Red Wines

(Özet bildiri)

36th World Congress of Vine and Wine 02.06.2013 07.06.2013 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER Sayfa:289-290

The effect of different solvent system for used ultrasound assisted extraction on teh phenolic compounds from Morus nigra L.

(Özet bildiri)

32nd EFFOST International Conference 06.11.2018 08.11.2018 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,AKAY MEHMET ABDULKADİR,ANLI RAHMİ ERTAN

UAE and green solvent extraction of polyphenols from Olea europea L.leaves: Experimental optimization.

(Özet bildiri)

32nd EFFOST International Conference 06.11.2018 08.11.2018 Poster VURAL NİLÜFER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,AKAY MEHMET ABDULKADİR

Propolisin Biyoaktif Özellikleri

(Özet bildiri)

3rd Engineers of Future International Student Symposium (EFIS) 16.05.2019 17.05.2019 Poster ÇAL EDANUR,DAĞCI ELİF,ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Fermented Foods and Their Effects on Health

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 10.10.2018 12.10.2018 Poster LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ADIGÜZEL EMRE

Cherry Laurel (Karayemiş) as a Functional Food Ingredient

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 10.10.2018 12.10.2018 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER

The Quality and Sensory Attrıbutes of Gluten-Free Tarhana Substituted with Chia (Salvia hispanica L.) Flour

(Özet bildiri)

3rd International Congress on Food Technology 10.10.2018 12.10.2018 Poster AKTAŞ KÜBRA,LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Besinsel Lif kaynağı:Gıda Sanayi Atıkları

(Özet bildiri)

1. International Health Science and Life Congress 02.05.2018 05.05.2018 Sözlü Sunum LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ADIGÜZEL EMRE Sayfa:539-540

Ulusal Bildiriler (12)

Şarap endüstrisi yan ürünlerinin tahıl ürünlerinde kullanım potansiyelinin değerlendirilmesi

(Özet bildiri)

5. Gıda Güvenliği Kongresi 07.05.2015 08.05.2015 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER,AKSU FİLİZ Sayfa:85-86

Geleneksel Menengiç Kahvesi

(Tam metin bildiri)

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 10.05.2012 12.05.2012 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER Sayfa:637-637

Geleneksel Kenger Kahvesi ve Sakızı

(Tam metin bildiri)

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 10.05.2012 12.05.2012 Poster LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE Sayfa:726-726

Keçiboynuzu Bulamacı Tatlısı

(Tam metin bildiri)

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 17.04.2014 19.04.2014 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,LEVENT HACER,YILDIZ MEHMET Sayfa:682-684

Geleneksel Pekmez Helvası

(Tam metin bildiri)

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 17.04.2014 19.04.2014 Poster LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,YILDIZ MEHMET Sayfa:685-687

Pastörize Sıvı Yumurtaların Mikrobiyolojik Özellikleri

(Özet bildiri)

7. Gıda Mühendisliği Kongresi 24.11.2011 26.11.2011 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,AKSU HARUN Sayfa:195-195

Effect of rose hip on physical and sensory properties of tarhana a fermented wheat flour yoghurt product

(Özet bildiri)

1.Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gidalar Kongresi 11.04.2013 13.04.2013 Poster LEVENT HACER,BİLGİÇLİ NERMİN,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ERTAŞ NİLGÜN Sayfa:33-33

Gıda Endüstrisi Yan Ürünlerinden Fenolik Bileşiklerin Enzim Destekli Ekstraksiyonu.

(Özet bildiri)

10. Gıda Mühendisliği Kongresi 09.11.2017 11.11.2017 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN

Geleneksel Çaycuma Manda Yoğurdunun Ürün Karakteristiklerinin Tanımlanması Ve Üretim Standardizasyonu

(Özet bildiri)

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi IV. Ar-Ge Proje Pazarı 08.05.2017 Poster OKUR ÖZGE DUYGU,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ALAN ÜMRAN,ARIKAN SAİDE BAŞAK

Üzüm ve Üzüm Yan Ürünlerinde Bulunan Fenolik Bileşiklerin Ekstraksiyonunda Kullanılan Yeni Teknikler

(Özet bildiri)

Türkiye 12. Gıda Kongresi 05.10.2016 07.10.2016 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN Sayfa:374-None

Şarap Üretiminde Brettanomyces Dekkera bruxellensis mayasının önemi

(Özet bildiri)

9. Gıda Mühendisliği Kongresi 12.11.2015 14.11.2015 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN Sayfa:55-None

Gıda Endüstrisinde Alternatif Bir Teknik Ultrasonik Dalga Destekli Ekstraksiyon

(Özet bildiri)

9. Gıda Mühendisliği Kongresi 12.11.2015 14.11.2015 Poster ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN Sayfa:172-None

Akademik Görevler

YARDIMCI DOÇENT

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

YARDIMCI DOÇENT

2013-2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ / GIDA TEKNOLOJİSİ PR.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

2004-2013

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ / GIDA TEKNOLOJİSİ PR.

İdari Görevler

Arş. Uyg. Merkezi Müdürü

2015

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / SAKİNE-ŞEVKİ YURTBAY GIDA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Anabilim Dalı Başkanı

2015

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Erasmus Koordinatörü

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Komisyon Üyeliği

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Komisyon Başkanlığı

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bölüm Başkan Yardımcısı

2014

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bölüm Başkanı

2013

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

Bölüm Başkanı

2008

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

Bölüm Başkan Yardımcısı

2008

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

Bölüm Başkan Yardımcısı

2005

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

Dersler - Doktora
Dersler - Lisans

(Lisans)

İstatistik

(Lisans)

Yabancı Dil III

(Lisans)

Mühendislik Etiği

(Lisans)

Meyve Sebze Teknolojisi

(Lisans)

Gıdalarda Duyusal Analizler

(Lisans)

Gıda Teknolojisinde Yeni Yöntemler

(Lisans)

Gıda Teknolojisi Laboratuvarı I

(Lisans)

Gıda Mühendisliğine Giriş

(Lisans)

Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler II

(Lisans)

Gıda Mühendisliğinde Etik

(Lisans)

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı

(Lisans)

Gıda Mikrobiyolojisi

(Lisans)

Gıda Kimyası

(Lisans)

Fermantasyon Teknolojisi

(Lisans)

Diploma Çalışması

Dersler - Ön Lisans

(Önlisans)

İş Güvenliği

(Önlisans)

Tahıl İşleme Teknolojisi

(Önlisans)

Mikrobiyolojik Gıda Analizleri II

(Önlisans)

Mikrobiyolojik Gıda Analizleri I

(Önlisans)

Mikrobiyoloji

(Önlisans)

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

(Önlisans)

Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi II

(Önlisans)

Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi I

(Önlisans)

Hijyen ve Sanitasyon

(Önlisans)

Hijyen ve Sanitasyon

(Önlisans)

Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon

(Önlisans)

Genel Mikrobiyoloji

(Önlisans)

Biyoteknoloji

(Önlisans)

Alkollü ve Alkolsüz İçecek Teknolojisi

Projeler (1)

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 04.05.2016 - 04.05.2017

Üniversite Dışı Deneyimler