DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

İsim:

ÖZGE ALGAN CAVULDAK

e-Posta:

ozge.ac

Telefon:

03722912602

Fax:

Yök Akademik Sayfa:

Görüntüle

Çalışma Alanları:

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Temel Alanı : Mühendislik Temel Alanı

Anahtar Kelimeler :

Gıda Bilimi

Gıda Teknolojileri

Fermantasyon Teknolojisi

Öğrenim Bilgileri

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Kayıt Tarihi : 06/02/2009 - Bitiş Tarihi 25/07/2013

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ

M.ÇELİKEL SÜPER LİSESİ - FEN

Kayıt Tarihi : - Bitiş Tarihi 20/06/1997

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Kayıt Tarihi : 14/02/2005 - Bitiş Tarihi 07/01/2008

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / VETERİNERLİK BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ

Kayıt Tarihi : 01/09/1997 - Bitiş Tarihi 02/10/2002

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Uluslararası Makaleler (7)

D-Optimal design and multi-objective optimization for green extraction conditions developed with ultrasonic probe for oleuropein

Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants

Tarih: 2/2021 Sayı: 100279 Cilt: 20 Sayfa: None- VURAL NİLÜFER, ALGAN CAVULDAK ÖZGE, AKAY MEHMET ABDULKADİR

Endeks:SCI-Expanded ISSN:****-**** doi:10.1016/j.jarmap.2020.100279

Website

Determination of the various extraction solvent effects on polyphenolic profile and antioxidant activities of selected tea samples by chemometric approach

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

Tarih: None/2020 Sayı: 14 Cilt: 3 Sayfa: 1286- Vural Nilufer,Algan Cavuldak Ozge,Akay M. Abdulkadir,Anli R. Ertan

Endeks:SCI-Expanded ISSN:2193-4126 doi:10.1007/s11694-020-00376-6

Website

Optimization of ultrasound‐assisted water extraction conditions for the extraction of phenolic compounds from black mulberry leaves (Morus nigra L.)

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

Tarih: 7/2019 Sayı: 5 Cilt: 42 Sayfa: 1- ALGAN CAVULDAK ÖZGE,Vural Nilüfer,AKAY MEHMET ABDULKADİR,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0145-8876 doi:10.1111/jfpe.13132

Website

Green alcoholic solvent and UAE extraction of oleuropein from the Olea europaea L.leaves: Experimental design, optimization, and comparison with Pharmacopoeia method/title

Separation Science and Technology

Tarih: 5/2019 Sayı: None Cilt: None Sayfa: 1- VURAL NİLÜFER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE,KENAR ADNAN,AKAY MEHMET ABDULKADİR

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0149-6395

Website

Multi response optimisation of polyphenol extraction conditions from grape seeds by using ultrasound assisted extraction (UAE)

SEPARATION SCIENCE AND TECHNOLOGY

Tarih: 1/2018 Sayı: 53 Cilt: 10 Sayfa: 1540- Vural N.,Cavuldak O. Algan,Anli R. E.

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0149-6395 doi:10.1080/01496395.2018.1442864

Website

Phenolic Composition and Antioxidant Capacity of Some Red Wines from Turkey

International Journal of Food Science and Nutrition Engineering

Tarih: 1/2013 Sayı: 3 Cilt: 3 Sayfa: 40- ALGAN CAVULDAK ÖZGE,ANLI RAHMİ ERTAN,VURAL NİLÜFER

Endeks:Google Scholar ISSN:2166-5168 doi:10.5923/j.food.20130303.04

Website

A review of microoxygenation application in wine

JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING

Tarih: 12/2012 Sayı: 118 Cilt: 4 Sayfa: 368- Anli R. Ertan,Cavuldak Ozge Algan

Endeks:SCI-Expanded ISSN:0046-9750 doi:10.1002/jib.51

Website

Ulusal Makaleler (4)

Determination of the extraction conditions of phenolic compounds from Arbutus unedo L. leaves.

GIDA

Tarih: 9/2021 Sayı: 5 Cilt: 46 Sayfa: 1218- ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:1300-3070 doi:10.15237/gida.GD21065

Website

Experimental Design and Multi- Response Optimization of Green Solvent Extraction Conditions for Rosmarinic Acid and Antioxidant Components in Ocimum basilicum L.

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology

Tarih: 9/2021 Sayı: 9 Cilt: 9 Sayfa: 1720- VURAL NİLÜFER, YALÇINÇIRAY ÖZLEM, ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:2148-127X doi:10.24925/turjaf.v9i9.1720-1730.4596

Website

Geleneksel Fermente Bir İçecek: Boza

Akademik Gıda

Tarih: 10/2017 Sayı: 3 Cilt: 15 Sayfa: 300- LEVENT HACER,ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Endeks:TR DİZİN ISSN:2148-015X doi:10.24323/akademik-gida.345273

Website

Bitki Kaynaklı Fenolik Bilesiklerin Ultrasonik Dalga Destekli Ekstraksiyonu

GIDA

Tarih: 1/2016 Sayı: 1 Cilt: 41 Sayfa: 53- ALGAN CAVULDAK ÖZGE,VURAL NİLÜFER,ANLI RAHMİ ERTAN

Endeks:TR DİZİN ISSN:1300-3070 doi:10.15237/gida.GD15059

Website

Uluslararası Bildiriler (1)

Optimization for the Classical Extraction of Phenolic Compounds from Juglans Regia L. (Walnut) Leaves

(Özet bildiri)

5th International Health Science and Life Congress 2022-03-10 Sözlü Sunum ALGAN CAVULDAK ÖZGE, VURAL NİLÜFER Sayfa:498- Basım Tarihi : 23.03.2022

Website

Projeler (3)

Zonguldak İlinden Temin Edilen Bazı Yöresel Gıdaların (Çaycuma manda yoğurdu, Karayemiş meyvesi, Defne yaprağı) Kimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi

Proje Türü : (Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi)

Proje Durumu : (Devam Ediyor)

Başlangıç Tarihi : 2020-06-18

Zonguldak İlinde Yetişen Kocayemiş (Arbutus unedo L.) Meyve ve Yaprağında Yeşil Ekstraksiyon ve Yeşil Çözücü Kullanılarak Antioksidan Potansiyelinin Belirlenmesi

Proje Türü : (Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi)

Proje Durumu : (Devam Ediyor)

Başlangıç Tarihi : 2021-11-14

Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması

Proje Türü : (Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi)

Proje Durumu : (Tamamlandı)

Başlangıç Tarihi : 2016-05-04

Bitiş Tarihi : 2017-05-04