DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

İsim:

İREM UZUNSOY

Email:

iremuzunsoy

Telefon:

6436201-5843

Fax:

Yök Akademik Sayfa:

Görüntüle

Çalışma Alanları:

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Süt Teknolojisi

Öğrenim Bilgileri

Doktora

2012-2018

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / SÜT TEKNOLOJİSİ (DR)

Yüksek Lisans

2009-2012

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ / İŞLETME BÖLÜMÜ

Lisans

1996-2000

EGE ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Uluslararası Makaleler (1)

Antimicrobial agent-free hybrid cationic starch/sodium alginate polyelectrolyte films for food packaging materials

CARBOHYDRATE POLYMERS

Tarih: 8/2017 Cilt: 170 Sayfa: 264-270 ŞEN FERHAT,UZUNSOY İREM,BAŞTÜRK EMRE,KAHRAMAN MEMET VEZİR

Endeks:SCI ISSN:0144-8617 doi:10.1016/j.carbpol.2017.04.079

Website

Uluslararası Bildiriler (2)

Cationic Starch/Sodium Alginate Antimicrobial Films for Food Packaging Materials

(Özet bildiri)

3rd International Conference on Engineering Technology and Applied Sciences Congress 17.07.2018 21.07.2018 Sözlü Sunum ŞEN FERHAT,UZUNSOY İREM,BAŞTÜRK EMRE,KAHRAMAN MEMET VEZİR Sayfa:15-15 ISBN:978-605-4444-12-0

Preparation and Characterization of Antimicrobial Films for Food Packaging Materials

(Özet bildiri)

4th International Conference on Engineering and Natural Sciences 02.05.2018 06.05.2018 Sözlü Sunum ŞEN FERHAT,UZUNSOY İREM,BAŞTÜRK EMRE,KAHRAMAN MEMET VEZİR Sayfa:525-525 ISBN:978-605-67955-2-7

Ulusal Bildiriler (1)

Etik Davranma Niyetinin Planlı Davranış Teorisi Çerçevesinde Değerlendirilmesi Gıda Mühendisleri Örneği

(Özet bildiri)

8.GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ 07.11.2013 09.11.2013 Sözlü Sunum UZUNSOY İREM,ÇAKMAK AHMET FERDA Cilt: 1

Akademik Görevler

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2019

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ÇAYCUMA GIDA VE TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ / GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PR.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

2017-2019

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ÇAYCUMA GIDA VE TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ / GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PR.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

2009-2017

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

İdari Görevler

Bölüm Başkanı

2017

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / ÇAYCUMA GIDA VE TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU

MYO/Yüksekokul Müdürü

2016

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / ÇAYCUMA GIDA VE TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU

Bölüm Başkanı

2013

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEKOKULU

Dersler - Doktora
Dersler - Ön Lisans

(Önlisans)

SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi

(Önlisans)

SSP900 Sosyal Sorumluluk Projesi

(Önlisans)

GDM409 Gıda Kalite Kontrol

(Önlisans)

CSL201 Pazarlama İlkeleri

(Önlisans)

CGT212 Gıda Kalite Kontrol

(Önlisans)

CGT212 Gıda Kalite Kontrol

(Önlisans)

CGT211 Yağ İşleme Teknikleri

(Önlisans)

CGT211 Yağ İşleme Teknikleri

(Önlisans)

CGT206 Özel Gıdalar Teknolojisi

(Önlisans)

CGT206 Et ve Ürünleri Teknolojisi II

(Önlisans)

CGT205 Et ve Ürünleri Teknolojisi I

(Önlisans)

CGT205 Et ve Ürünleri Teknolojisi I

(Önlisans)

CGT205 Et ve Ürünleri Teknolojisi

(Önlisans)

CGT203 Süt ve Ürünleri Teknolojisi

(Önlisans)

CGT203 Süt ve Ürünleri Teknolojisi

(Önlisans)

CGT202 Süt Teknolojisi II

(Önlisans)

CGT201 Süt Teknolojisi II

(Önlisans)

CGT201 Süt Teknolojisi I

(Önlisans)

CGT201 Süt Teknolojisi I

(Önlisans)

CGT201 SÜT TEKNOLOJİSİ II

(Önlisans)

CGT201 SÜT TEKNOLOJİSİ I

(Önlisans)

CGT113 Laboratuar Teknikleri

(Önlisans)

CGT113 Laboratuar Teknikleri

(Önlisans)

CGT111 Gıda Katkı Maddeleri

(Önlisans)

CGT111 Gıda Katkı Maddeleri

(Önlisans)

CGT110 Gıda Kimyası ve Analizleri

(Önlisans)

CGT109 Kimya

(Önlisans)

CGT109 HİJYEN VE SANİTASYON

(Önlisans)

CGT109 Hijyen ve Sanitasyon

(Önlisans)

CGT108 Gıda Katkı Maddeleri

(Önlisans)

CGT108 GIDA KATKI MADDELERİ

(Önlisans)

CGT106 Gıda İşleme İlkeleri II

(Önlisans)

CGT105 Gıda İşleme İlkeleri I

(Önlisans)

CGT105 Gıda Kimyası

(Önlisans)

CGT105 Gıda Kimyası

(Önlisans)

CGT104 Gıdalarda Temel İşlemler II

(Önlisans)

CGT104 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II

(Önlisans)

CGT103 Gıdalarda Temel İşlemler I

(Önlisans)

CGT103 Gıdalarda Temel İşlemler I

(Önlisans)

CGT103 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I

(Önlisans)

CGT102 Gıda Mikrobiyolojisi

(Önlisans)

CGT101 Genel Mikrobiyoloji

(Önlisans)

CGK212 Gıda Mikrobiyolojisi II

(Önlisans)

CGK211 Gıda Mikrobiyolojisi I

(Önlisans)

CGK206 Et ve Ürünleri Analizleri II

(Önlisans)

CGK205 Et ve Ürünleri Analizleri I

(Önlisans)

CGK202 Süt ve Ürünleri Analizleri II

(Önlisans)

CGK202 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

(Önlisans)

CGK201 Süt ve Ürünleri Analizleri I

(Önlisans)

CGK201 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

(Önlisans)

CGK112 Ambalajlama Teknolojisi

(Önlisans)

CGK112 AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ

(Önlisans)

CGK107 Mikrobiyoloji

(Önlisans)

CGK106 İletişim

(Önlisans)

CGK102 İletişim

(Önlisans)

CGK102 İLETİŞİM

(Önlisans)

CGK101 Hijyen ve Sanitasyon

Kitaplar (5)

Fermente Gıdalar

(Bilimsel Kitap)

Bölüm Adı: Yoğurt Editör: Prof.Dr. R. Ertan ANLI, Doç.Dr. Pınar ŞANLIBABA Basım Sayısı::(1) Sayfa::187 231 Yayınevi:: NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC.LTD.ŞTİ. ISBN: 978-605-7846-35-8 Tarih: 2019

Global Cheesemaking Technology

(Bilimsel Kitap)

Bölüm Adı: White-Brined Cheeses Editör: Photis Papademas, Thomas Bintsis Basım Sayısı::(1) Sayfa::349 367 Yayınevi:: WILEY ISBN: 978-1-119-04615-8 Tarih: 2018

Global Cheesemaking Technology

(Bilimsel Kitap)

Bölüm Adı: Pasta-Filata Cheeses Editör: Photis Papademas, Thomas Bintsis Basım Sayısı::(1) Sayfa::368 391 Yayınevi:: WILEY ISBN: 978-1-119-04615-8 Tarih: 2018

Global Cheesemaking Technology

(Bilimsel Kitap)

Bölüm Adı: Hard Cheeses Editör: Photis Papademas, Thomas Bintsis Basım Sayısı::(1) Sayfa::204 246 Yayınevi:: WILEY ISBN: 978-1-119-04615-8 Tarih: 2018

Global Cheesemaking Technology

(Bilimsel Kitap)

Bölüm Adı: Cheeses from Turkey Editör: Photis Papadema, Thomas Bintsis Basım Sayısı::(1) Yayınevi:: John Wiley Sons ISBN: 978-1-119-04615-8 Tarih: 2018

Projeler (5)

Manda Peyniri Suda Çözünür Ekstraktlarının Antimikrobiyel ve Antioksidatif Aktiviteleri Üzerine Olgunlaştırma Süresinin Etkisi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Devam Ediyor) 28.12.2018

Kıyılmış Etlerinin Tazeliğini İzlemek için Tazelik İndikatörü İçeren Akıllı Gıda Ambalaj Materyallerinin Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 17.01.2018 - 17.01.2020

Geleneksel Yoğurt Örneklerinden İzole Edilen Lactobacillus delbrueckii subsp bulgaricus ve Streptococcus thermophilus Suşlarının Endüstriyel Yoğurt Üretimine Uygunluklarının Saptanarak Starter Kombinasyonlarının Geliştirilmesi

Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ 7 (Tamamlandı) 01.03.2014 - 26.06.2018

Çaycuma Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojileri ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizleri Programlarına Ait Uygulama Laboratuvarlarının Güçlendirilmesi

ARAŞTIRMA PROJESİ 8 (Tamamlandı) 27.12.2013 - 23.06.2015

Sakine Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarları ve Çaycuma Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümüne Gıda Teknolojileri Programı ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizleri Programı Ait Öğrenci Uygulama Laboratuvarlarının Güçlendirilmesi

ARAŞTIRMA PROJESİ 8 (Tamamlandı) 13.12.2012 - 01.09.2014

Üniversite Dışı Deneyimler

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

2009-2009

Gıda Mühendisi - Denetmen

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi yemek hizmetinin denetlenmesi / Diğer

Divan - 7 Endüstriyel Yemek

2007-2007

Proje Sorumlusu

Amerikan Hastanesi yemek hizmetinin yürütülmesi / Diğer

Alpak Pastacılık ve Tatlıcılık

2006-2007

Sorumlu Yönetici

İşletmenin gıda hijyeninin sağlanması / Diğer

Sembol Hazır Yemek

2006-2006

Genel Müdür

İşletme projelerinin takibi ve denetlenmesi / Diğer

Özsağ Ltd.Şti.

2003-2006

Satın Alma Müdürü - Kalite Yönetim Sistemi Temsilcisi

İşletmenin satın almasının ve cari işlemlerinin takibi, Kalite Yönetim Sistemi'nin yürütülmesi ve denetlenmesi / Diğer

Aytaç Entegre Et Sanayii

2003-2003

Genel Müdür Asistanı

Genel Müdür'ün asiste edilmesi / Diğer

Özsağ Ltd.Şti.

2001-2003

İmalat Müdürü

İşletmenin yemek imalatının yürütülmesi ve denetlenmesi / Diğer

Onur Toplu Yemek Hizmetleri

2001-2002

Sorumlu Yönetici

İşletmenin yemek hizmetinin ve gıda hijyeninin denetlenmesi / Diğer

Salihoğlu Gıda Trabzon Ekmek Fırını

2001-2001

Sorumlu Yönetici

İşletmenin hizmetinin ve gıda hijyeninin denetlenmesi / Diğer