DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

İsim:

FUNDAGÜL EREM

e-Posta:

fundagulerem

Telefon:

Fax:

Yök Akademik Sayfa:

Görüntüle

Çalışma Alanları:

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Gıda Bilimi

Gıda Teknolojileri

Gıda Biyoteknolojisi

Öğrenim Bilgileri

Doktora

2008-2014

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)

Tez Adı : Sünme etmeni Bacillus türü bakterilerin hücre dışı peptidaz üretme yeteneklerinin belirlenmesi, peptidaz üretiminin kısmi optimizasyonu, saflaştırılması ve karakterizasyonu

Lisans

2007-2012

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

İŞLETME FAKÜLTESİ / İŞLETME BÖLÜMÜ

Yüksek Lisans

2004-2007

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)

Tez Adı : Normal ve kepekli ekmeklerde sünme etmeni Bacillus türlerinin belirlenmesi ve sünme üzerine kinetik çalışmalar

Lisans

2000-2004

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Uluslararası Makaleler (9)

Alglerin Gıda veya Gıda Bileşeni Olarak Kullanımı ve Sağlık Üzerine Etkileri

Uluslararası Mühendislik Tasarım ve Teknoloji Dergisi

Tarih: 12/2020 Sayı: 2 Cilt: 2 Sayfa: 97-110 Sasa Aybüke,Şentürk Fatiha,Üstündağ Yeşim,EREM FUNDAGÜL

Endeks:Asos Indeks, Academic Journal Index, Directory of Research Journals Indexing (DRJI), Google Scholar, ResearcBib ISSN:2667-5374

Website

Partial Purification and Characterization of an Extracellular Metallopeptidase Produced By Bacillus amyloliquefaciens FE-K1

Trakya University Journal of Natural Sciences

Tarih: 4/2020 Sayı: 1 Cilt: 21 Sayfa: 47-61 EREM FUNDAGÜL,İNAN MEHMET,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,CERTEL MUHARREM

Endeks:ESCI ISSN:2147-0294 doi:https://doi.org/10.23902/trkjnat.647525

Optimisation of Bacillus amyloliquefaciens FE-K1 Extracellular Peptidase Production by Response Surface Methodology

Trakya University Journal of Natural Sciences

Tarih: 10/2018 Sayı: 2 Cilt: 19 Sayfa: 159-173 EREM FUNDAGÜL,İNAN MEHMET,CERTEL MUHARREM

Endeks:ESCI ISSN:2147-0294 doi:10.23902/trkjnat.439763

Website

Sünmüş ekmekten izole edilen Bacillus suşlarının peptidaz üretme potansiyellerinin belirlenmesi ve peptidaz üretimi için bazı kültür şartlarının optimizasyonu

Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi - C Yaşam Bilimleri Ve Biyoteknoloji

Tarih: 8/2018 Sayı: 2 Cilt: 7 Sayfa: 160-179 EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM

Endeks:Zoological Record, EBSCO, DOAJ, ULAKBIM TR DIZIN ISSN:2667-4203 doi:10.18036/aubtdc.348383

Website

Effect of Cherry Laurel (Laurocerasus officinalis Roem.) Incorporation on Physical, Textural and Functional Properties of Cakes and Cookies

Journal of Agricultural Faculty of Uludag University

Sayı: 2 Cilt: 29 Sayfa: 13-24 KONAK ÜLGEN İLKNUR,EREM FUNDAGÜL,Altındağ Gülçin,CERTEL MUHARREM

Endeks:EBSCO, CAB abstracts, FAO/AGRIS ISSN:2651-4044

Website

Quality characteristics of gluten-free cookies made of buckwheat, corn, and rice flour with/without transglutaminase

Food Science and Technology International

Sayı: 3 Cilt: 21 Sayfa: 213-220 Altındağ Gülçin,CERTEL MUHARREM,EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR

Endeks:SCI-Expanded ISSN:1082-0132 doi:10.1177/1082013214525428

Effect of Lentil Flour Addition on Physical and Sensory Properties of Stirred Yoghurt

Academic Food Journal

Sayı: 4 Cilt: 10 Sayfa: 6-10 KÜÇÜKÇETİN AHMET,EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR,DEMİR MUAMMER,CERTEL MUHARREM

Endeks:TR DİZİN ISSN:1304-7582

Functional Characteristics of Egg White Proteins within Wheat, Rye, and Germinated-Rye Sourdoughs

Journal of Agricultural and Food Chemistry

Sayı: 58 Sayfa: 1263-None EREM FUNDAGÜL,Sontag Strohm Tuula,CERTEL MUHARREM,Salovaara Hannu,Loponen Jussi

Endeks:SCI

Website

Identification of Bacillus species isolated from ropey breads both with classical methods and API identification kits

Journal of The Faculty of Agriculture Akdeniz University

Sayı: 2 Cilt: 22 Sayfa: 201-210 EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

Endeks:CABI ISSN:2528-9675

Ulusal Makaleler (9)

Sünme (Rope) Problemi Olan Ekmeklerden İzole Edilen Bacillus Türlerinin Enterotoksin Üretme Potansiyeli

Akademik Gıda

Tarih: 4/2020 Sayı: 1 Cilt: 18 Sayfa: 64-72 EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

Endeks:TR DİZİN ISSN:1304-7582 doi:10.24323/akademik-gida.730168

Probiyotik Fırın Ürünleri Üretim Yöntemleri

Gıda

Tarih: 4/2019 Sayı: 3 Cilt: 44 Sayfa: 430-441 EREM FUNDAGÜL

Endeks:TR DİZİN ISSN:1300-3070 doi:https://doi.org/10.15237/gida.GD19025

Website

Bacillus Türlerinin Probiyotik Olarak Değerlendirilmesi

Gıda

EREM FUNDAGÜL,KÜÇÜKÇETİN AHMET,CERTEL MUHARREM

Endeks:EBSCO

Katı Faz Fermantasyon Yöntemi ile Enzim Üretimi

Akademik Gıda

KONAK ÜLGEN İLKNUR,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,CERTEL MUHARREM,EREM FUNDAGÜL

Endeks:TR DİZİN ISSN:1304-7582

Ambalaj Materyalinden Gıdaya Madde Göçü (Migrasyon) ve Ambalaj Kaynaklı Bulaşmalar

Hasad Gıda

Sayı: 24 Sayfa: 32-None CERTEL MUHARREM,KONAK ÜLGEN İLKNUR,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,EREM FUNDAGÜL

Farklı Depolama Koşullarında Normal ve Kepekli Ekmeklerin Mikrobiyolojik Özellikleri, Su Aktivitesi ve Sünme Durumunun Değişimi

Gıda

Sayı: 34 Sayfa: 351-None CERTEL MUHARREM,EREM FUNDAGÜL,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

Endeks:EBSCO

Dondurulmuş Hamur ile Kısmi Olarak Pişirilip Dondurulmuş Hamurlardan Üretilen Beyaz Ekmeklerin Fiziksel Tekstürel ve Duyusal Özellikleri

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Sayı: 22 Sayfa: 91-None CERTEL MUHARREM,EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

Endeks:CABI

Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşmalar ve Bacillus Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri

Dünya Gıda

Sayı: 11 Sayfa: 76-None CERTEL MUHARREM,EREM FUNDAGÜL,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,KONAK ÜLGEN İLKNUR

Siklodekstrinler ve gıdalarda kullanımı

Dünya Gıda

Sayı: 11 Sayfa: 68-None EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM

Uluslararası Bildiriler (15)

Comparison of Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Some Gluten-Free Flour

(Özet bildiri)

International Joint Conference on Engineering, Science and Artificial Intelligence 15.06.2022 Sözlü Sunum EREM FUNDAGÜL Cilt: 1 Sayfa:183-None Basım Tarihi : 24.06.2022

Website

Some Quality Characteristics and Sensorial Properties of Gluten-Free Cookies Made of Chestnut, Almond, and Coconut Flour Blends

(Tam metin bildiri)

5th Engineers of Future International Student Symposium 09.07.2021 Sözlü Sunum BOSTANCI SELBEŞ ESRA, EREM FUNDAGÜL ISBN:978-605-9678-27-8 Basım Tarihi : 25.11.2021

Website

Evaluation of barley flour in the noodle production

(Özet bildiri)

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus 24.10.2013 26.10.2013 Poster Altındağ Gülçin,EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR,CERTEL MUHARREM Basım Tarihi : 24.10.2013

Effects of blending of barley flour and wheat flour on some properties of bread

(Özet bildiri)

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus 24.10.2013 26.10.2013 Poster KONAK ÜLGEN İLKNUR,EREM FUNDAGÜL,Altındağ Gülçin,CERTEL MUHARREM Basım Tarihi : 24.10.2013

Effect of partial substitution of buckwheat flour with starches and formulation with egg white on the sensory and textural quality of buckwheat bread

(Özet bildiri)

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry 26.05.2011 29.05.2011 Poster Bilgin Ayşe Kevser,Ünver Emine Sümeyye,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,EREM FUNDAGÜL Basım Tarihi : 26.05.2011

Single Cell Protein-an alternative source

(Özet bildiri)

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry 26.05.2011 29.05.2011 Poster KONAK ÜLGEN İLKNUR,EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM Basım Tarihi : 26.05.2011

Peptidases used in the food industry.

(Özet bildiri)

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry 26.05.2011 29.05.2011 Poster EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,CERTEL MUHARREM Basım Tarihi : 26.05.2011

Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

(Özet bildiri)

1st International Congress On Food Technology 03.11.2010 06.11.2010 Poster KONAK ÜLGEN İLKNUR,EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN Basım Tarihi : 03.11.2010

Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety

(Özet bildiri)

1st International Congress On Food Technology 03.11.2010 06.11.2010 Poster KONAK ÜLGEN İLKNUR,EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN Basım Tarihi : 03.11.2010

Physical, Textural and Sensory Evaluation of Noodles Produced from Semolina, Wheat and Buckwheat Flour

(Özet bildiri)

1st International Congress On Food Technology 03.11.2010 06.11.2010 Poster EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,Durak Nisa,Altındağ Gülçin Basım Tarihi : 03.11.2010

Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi

(Özet bildiri)

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus 15.04.2010 17.04.2010 Poster CERTEL MUHARREM,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,CENGİZ MEHMET FATİH,EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR Basım Tarihi : 15.04.2010

Simidin Tarihçesi ve Üretimi

(Tam metin bildiri)

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus 15.04.2010 17.04.2010 Poster EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,CERTEL MUHARREM Basım Tarihi : 15.04.2010

Trabzon Vakfıkebir Ekmeği

(Tam metin bildiri)

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus 15.04.2010 15.04.2010 Poster KONAK ÜLGEN İLKNUR,EREM FUNDAGÜL,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,CERTEL MUHARREM Basım Tarihi : 15.04.2010

Behaviour of egg white proteins in sourdoughs

(Özet bildiri)

4th International Symposium on Sourdough 14.10.2009 17.10.2009 Poster Loponen Jussi,EREM FUNDAGÜL,König Katja,Wu Jianping,Sonntag Strohm Tuula,Salovaara Hannu,Ganzle Michael G Basım Tarihi : 14.10.2009

Application of cyclodextrins in food industry

(Özet bildiri)

1st International Food and Nutrition Congress 15.06.2005 18.06.2005 Poster CERTEL MUHARREM,EREM FUNDAGÜL Basım Tarihi : 15.06.2005

Ulusal Bildiriler (8)

Yalancı tahıl (pseudocereal): kinoa

(Özet bildiri)

11. Türkiye Gıda Kongresi 10.10.2012 12.10.2012 Poster CERTEL MUHARREM,KONAK ÜLGEN İLKNUR,EREM FUNDAGÜL,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN Basım Tarihi : 10.10.2012

Glutamik asit üretimi

(Özet bildiri)

7. Gıda Mühendisliği Kongresi 24.11.2011 26.11.2011 Poster KONAK ÜLGEN İLKNUR,EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN Basım Tarihi : 24.11.2011

Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi

(Özet bildiri)

7. Gıda Mühendisliği Kongresi 24.11.2011 26.11.2011 Poster EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,CERTEL MUHARREM Basım Tarihi : 24.11.2011

Farklı formülasyonlarda hazırlanan glutensiz bisküvilerin besinsel, duyusal ve tekstürel özelliklerinin belirlenmesi

(Özet bildiri)

7. Gıda Mühendisliği Kongresi 24.11.2011 26.11.2011 Poster Öksüz Tuğba,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,KONAK ÜLGEN İLKNUR,EREM FUNDAGÜL Basım Tarihi : 24.11.2011

Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi

(Tam metin bildiri)

6. Gıda Mühendisliği Kongresi 06.11.2009 08.11.2009 Poster KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,CERTEL MUHARREM,EREM FUNDAGÜL,KONAK ÜLGEN İLKNUR Basım Tarihi : 06.11.2009

Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri

(Tam metin bildiri)

6. Gıda Mühendisliği Kongresi 06.11.2009 08.11.2009 Poster KONAK ÜLGEN İLKNUR,CERTEL MUHARREM,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,EREM FUNDAGÜL Basım Tarihi : 06.11.2009

Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı

(Tam metin bildiri)

6. Gıda Mühendisliği Kongresi 06.11.2009 08.11.2009 Poster EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM,KARAKAŞ BUDAK BARÇIN,KONAK ÜLGEN İLKNUR Basım Tarihi : 06.11.2009

Fırın Ürünlerinde Enzim Uygulamaları

(Tam metin bildiri)

Türkiye 9. Gıda Kongresi 24.05.2006 26.05.2006 Poster EREM FUNDAGÜL,CERTEL MUHARREM Basım Tarihi : 24.05.2006

Akademik Görevler

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

2017

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2005-2014

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)

İdari Görevler

Yönetim Kurulu Üyeliği

2021

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Kalite Kurulu Üyeliği

2019

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkan Yardımcısı

2018

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Anabilim Dalı Başkanı

2018

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Komisyon Üyeliği

2017

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Komisyon Başkanlığı

2017

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Dersler - Doktora
Dersler - Lisans

(Lisans)

Sosyal Sorumluluk Projesi

(Lisans)

Reaksiyon Kinetiği

(Lisans)

Proses Tasarımı ve Kontrolü

(Lisans)

Hububat Teknolojisi

(Lisans)

Gıda Teknolojisi Laboratuvarı II

(Lisans)

Gıda Mühendisliğine Giriş

(Lisans)

Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler Laboratuvarı

(Lisans)

Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler II

(Lisans)

Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler I

(Lisans)

Gıda Mühendisliğinde Tasarım Uygulamaları

(Lisans)

Gıda Analizleri

(Lisans)

Et Teknolojisi

(Lisans)

Diploma Çalışması

Projeler (6)

Spirulina (Arthospira platensis) Tozu ve Manda Sütü/Yoğurdu İçeren Glutensiz Karabuğday-Mısır Keki Formülasyonlarının Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Devam Ediyor) 22.01.2021

Zonguldak İlinden Temin Edilen Bazı Yöresel Gıdaların (Çaycuma manda yoğurdu, Karayemiş meyvesi, Defne yaprağı) Kimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Devam Ediyor) 18.06.2020

Mercimek Ununun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 01.07.2012 - 01.07.2013

Sünme etmeni Bacillus türü bakterilerin hücre dışı peptidaz üretme yeteneklerinin belirlenmesi, peptidaz üretiminin kısmi optimizasyonu, saflaştırılması ve karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 01.11.2010 - 26.09.2014

Ekmek Üretim Sürecinde Şekerlerin Enzimatik Olarak Şeker Alkollerine Dönüştürülmesinin Ekmekte Oluşan Toksik Bileşikleri Azaltıcı Etkilerinin Belirlenmesi

-Tübitak 1002 21 (Tamamlandı) 15.02.2008 - 15.02.2009

Normal ve kepekli ekmeklerde sünme etmeni Bacillus türlerinin belirlenmesi ve sünme üzerine kinetik çalışmalar

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 14 (Tamamlandı) 01.09.2006 - 19.10.2007

Ödüller (1)

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü

Tarih: 2010
(TÜBİTAK)
(Kamu)
Üniversite Dışı Deneyimler

University of Helsinki

2009-2009

Erasmus Internship_Exchange PhD student

Carried out research work in the laboratories and pilot process plants at the Department of Food Technology

Altınbaşak Unlu Mamüller

2005-2005

Sorumlu Yönetici

Gıda Mühendisi

Varlık Ekmek ve Unlu Mamülleri Sakarya Pide Fırını

2004-2005

Sorumlu Yönetici

Gıda Mühendisi